Avertizare meteo de caniculă și averse torențiale. Județele afectate

Avertizare meteo de caniculă și averse torențiale. Județele afectate

Meteorologii au emis două atenționări meteo Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică. Conform ANM, Codul galben de instabilitate atmosferică este valabil în intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6.

Atenționări meteo Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică. Foto: Arhivă

Atenționări meteo Cod galben de caniculă și instabilitate atmosferică. Foto: Arhivă

„În intervalul menționat, în sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea sudică a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și vijelii (rafale în general de 55...70 km/h), precum și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp”, a transmis ANM.

Harta județelor afectate de codul galben de instabilitate atmosferică

Harta județelor afectate de codul galben de instabilitate atmosferică. Foto meteoromania.ro.

Vizate de codul galben de instabilitate atmosferică sunt următoarele județe : Alba, Argeș, București, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Buzău, Cluj, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vrancea și Vaslui.

O a doua atenționare meteo de caniculă este valabilă joi, 13 iunie.

„În intervalul menționat, în Muntenia, în sudul Olteniei și în zona continentală a Dobrogei se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa în general între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități”, arată meteorologii.

Harta județelor afectate de codul galben de caniculă

Harta județelor afectate de codul galben de caniculă. Foto: meteoromania.ro

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii