Avertizare meteo: Caniculă și disconfort termic în Capitală și în mai multe județe. Valul de căldură se extinde

Avertizare meteo: Caniculă și disconfort termic în Capitală și în mai multe județe. Valul de căldură se extinde

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, pentru vineri, 23 august, două avertizări Cod portocaliu și Cod galben de caniculă, valabile pentru aproape o treime din țară, dar anunță că valul de căldură se va extinde.

Caldura canicula vara FOTO Shutterstock

Codul portocaliu de caniculă și disconfort termic accentuat vizează județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București.

Valul de căldură va persista pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă și disconfort termic accentuat , iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade, iar minimele de 20...21 de grade”, precizează ANM .

Județele vizate de avertizările ANM. FOTO ANM

Județele vizate de avertizările ANM. FOTO ANM

ANM a anunțat și un Cod galben de caniculă și disconfort termic

Codul galben de caniculă și disconfort termic ridicat vizează sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogea continentală.

„În sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 17 și 21 de grade”, a avertizat ANM.

Când și cât se extinde valul de căldură

Administrația Națională de Meteorologie a precizat că, în următoarele zile, valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei

2 Un general american, uluit de ce a văzut în regiunea rusă Kursk: Chinul lui Putin dezvăluit

3 Pățania unor români care au dat mii de euro pe un sejur de vis: „Prima veste proastă a fost acum cam o lună”

4 CTP, despre Alain Delon / „Departe de a-l considera un mare actor, n-aș fi vrut să cunosc un asemenea om”

5 Cea mai neagră perioadă pentru Rusia de când a invadat Ucraina: 25% din totalul avioanelor MiG-31K ar fi deja inutilizabile