Avertizare cod roşu de precipitaţii abundente pentru mai multe localităţi din două judeţe

Avertizare cod roşu de precipitaţii abundente pentru mai multe localităţi din două judeţe

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis sâmbătă dimineaţă o avertizare cod roşu pentru mai multe localităţi din judeţele Vaslui şi Galaţi. În aceste zone, în ultimele ore, s-au acumulat cantități de peste 60 l/mp.

Cod roşu de precipitaţii abundente Foto: Arhivă

Cod roşu de precipitaţii abundente Foto: Arhivă

Meteorologii au transmis o avertizare de cod roșu pentru județul Vaslui, care va fi valabilă până sâmbătă, 14 septembrie, ora 11:00, și care vizează următoarele localități: Huși, Stănilești, Duda-Epureni, Pădureni, Drânceni, Lunca Banului, Arsura.

„Vor fi averse, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantități de peste 60 l/mp.”, transmit meteorologii.

O avertizare cod roșu, valabilă până sâmbătă, la ora 10:00, a fost emisă și în județul Galaţi, pentru localitățile Berești-Meria, Bălăbănești, dar și pentru alte localități din județul Vaslui: Zorleni, Murgeni, Banca, Vinderei, Roșiești, Hoceni, Epureni, Albești, Costești, Mălușteni, Bogdănești, Șuletea, Vutcani, Găgești, Viișoara, Dodești, Fruntișeni.

De, asemenea, până sâmbătă, ora 15:00, ANM a transmis o avertizare cod portocaliu de averse torențiale pentru județele Buzău, Vrancea, Galați, Vaslui, Bacău, Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

Până la ora 18:00 este valabil și un cod galben de instabilitate atmosferică și averse însemnate pentru mai multe zone din țară.

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, nordul Olteniei și al Munteniei vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului, local cu rafale în general de 55...65 km/h. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20...25 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.”, mai transmite ANM.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Probabil au fotografiat zona. Suntem testați” / Cu F-16 pe urme, drona rusă nu a intrat 30 km în România pentru a vedea frumusețile Babadagului

2 „De asta stagnează și chiar scade în sondaje" / Mircea Geoană, ridiculizat de un fost consilier prezidențial

3 „A fost găsită perfect, porecla” / Cine și de ce l-a poreclit pe Mircea Geoană „Prostănacul”

4 Apar amănuntele flagrantului DNA din Portul Constanța: 700 de dolari era șpaga pe container. Un vameș a înghițit probele

5 Momentul în care Europa a fost la un pas de islamizare. Războinicul cu blană de leopard care a salvat Occidentul