Avertizare ANM pentru weekend-ul acesta: furtuni violente în mai multe regiuni ale țării

Avertizare ANM pentru weekend-ul acesta: furtuni violente în mai multe regiuni ale țării

ANM a emis avertizări meteorologice pentru perioada 22 iunie, ora 15:00, până la 23 iunie, ora 10:00, acoperind o mare parte din România. Asta în timp ce mare parte din țară se află sub avertizare de caniculă.

Ploi, vijelii și grindină sunt așteptate în această după amiază Foto Sever Weather Alert Gorj

Codul galben avertizează asupra instabilității atmosferice în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și jumătatea de nord a Moldovei. Se anticipă averse, intensificări ale vântului cu rafale de 50...70 km/h, vijelii, grindină și descărcări electrice. Cantitățile de apă pot atinge 15...25 l/mp și izolat peste 30...40 l/mp în intervale scurte de timp.

Harta cod galben și portocaliu furtuni  - Foto ANM

Harta cod galben și portocaliu furtuni - Foto ANM

Cod portocaliu de vijelii

De asemenea, a fost emis și cod portocaliu pentru aceeași perioadă, până la 23 iunie, ora 6:00, pentru Crișana, Maramureș, local în Banat și Transilvania, precum și în nord-vestul Moldovei. Acest cod avertizează asupra unei instabilități atmosferice accentuate, cu vijelii puternice ce pot atinge viteze la rafală de 70...90 km/h, grindină de dimensiuni medii și mari, averse torențiale și descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi de 25...40 l/mp și izolat peste 50 l/mp în intervale scurte de timp.

Duminică, manifestările de instabilitate atmosferică vor continua, afectând local jumătatea de nord a țării și izolat alte regiuni.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

3 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”

4 „Sigur că e mai ieftin decât pe litoralul nostru” / Cât a ajuns să-i coste pe români o masă bună în Grecia

5 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România