Avertismentul serviciilor secrete germane: Putin se pregătește pentru un conflict cu țările NATO chiar din 2026

Avertismentul serviciilor secrete germane: Putin se pregătește pentru un conflict cu țările NATO chiar din 2026

Serviciile de informații germane au pregătit guvernului un raport privind analiza amenințării militare din Federația Rusă, conform căruia Moscova se pregătește pentru un conflict cu țările NATO în următorii ani, relatează Business Insider. Pe fundalul unei astfel de pregătiri, Federația Rusă își poate dubla puterea militară.

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

În special, potrivit surselor publicației, Rusia își poate dubla capacitatea militară în următorii cinci ani. Sursele din serviciile de informații ale publicației susțin că Moscova se pregătește pentru un conflict fundamental cu Occidentul. Acest lucru este dovedit de reorganizarea armatei, deplasarea trupelor și plasarea de rachete în vestul țării.

Prin urmare, așa cum se indică în analiza serviciilor de informații germane, „nu mai poate fi exclus” ca președintele rus Vladimir Putin să atace cel puțin o parte a NATO, în special, statele baltice sau Finlanda, „din 2026”. Până acum, mulți experți militari credeau că Europa are mai mult timp să se pregătească.

În același timp, potrivit Business Insider, în sediul Alianței Nord-Atlantice, deși oficialii sunt îngrijorați de creșterea puterii militare a Federației Ruse și de confruntarea ulterioară, ei cred că toate acestea nu se vor transforma neapărat într-un război. Publicația a citat evaluarea serviciilor speciale americane, potrivit căreia „pe termen mediu” nu văd pericolul unui atac al Federației Ruse asupra NATO. Potrivit serviciilor de informații americane, forțele armate ale Rusiei vor avea nevoie de încă cinci până la opt ani pentru a-și restabili puterea militară, pe care țara o avea înainte de invazia pe scară largă a Ucrainei.

Șefii serviciilor de informații externe și militare ale Estoniei au declarat mai că la doi ani după ce Rusia a invadat Ucrainei, Kremlinul restructurează și extinde forțele armate ale țării în așteptarea unui conflict cu NATO în următorii 10 ani.

În același timp, Institutul American pentru Studiul Războiului consideră că armata rusă a demonstrat capacitatea de a se adapta la ostilitățile din Ucraina și probabil intenționează să folosească lecțiile învățate în pregătirea unei potențiale confruntări pe termen lung cu NATO .

Putin pariază pe slăbiciunea Europei

Criza munițiilor, dezacordurile dintre aliații occidentali ai Kievului și incapacitatea Washingtonului de a trece un pachet vital de ajutor militar au dus la o situație periculoasă în care, potrivit consilierului pentru securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan, Putin ar putea fi aproape de o breșă, scrie The Telegraph.

„Europa pare remarcabil de mulțumită de toate acestea. Dacă Marea Britanie a fost cândva cel mai înflăcărat susținător al luptei Ucrainei pentru supraviețuire, acum Ministerul de Externe de la Londra pare mai interesat să critice războiul Israelului împotriva Hamas. Consumată de îndoiala de sine, Germania pare să renunțe cu totul”, notează publicația.

Cât despre președintele francez Emmanuel Macron, dacă mai devreme era îngrijorat că Putin nu ar trebui „umilit”, acum refuză să excludă trimiterea de trupe occidentale în Ucraina . Dar s-ar putea să nu aibă suficientă autoritate pentru a mobiliza vestul continentului, care rămâne cel mai puternic în Europa Centrală și de Est, așa cum demonstrează inițiativa cehă de a furniza Ucrainei noi muniții.

"Pe măsură ce America se retrage în sine și lumea își pierde interesul, ar trebui să fie clar pentru toată lumea că aceasta este acum lupta Europei. Consolidându-și puterea acasă, Putin va paria că nu vom mai avea răbdare pentru el”, a conchis The Telegraph.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

2 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

3 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

4 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron

5 Navă rusească prinsă în Marea Irlandei „șurubărind” într-o zonă cu conducte de energie și cabluri submarine de internet