Avertismentul legat de o destinație preferată de români. „Practic, nu există hoți în Grecia, ci există români în Grecia”

Avertismentul legat de o destinație preferată de români. „Practic, nu există hoți în Grecia, ci există români în Grecia”

Românii care își fac vacanțele în Grecia ar trebui să fie atenți când își lasă mașinile în parcare, chiar și dacă e plătită. O româncă a povestit cum a surprins, într-o parcare cu plată un tânăr care încerca să deschidă portierele mașinilor. Acesta a fugit cu o mașină cu numere de București.

Din Uranopolis pornesc călătoriile spre Muntele Athos. FOTO: Ion Oroles Manolache/Pixabay

Din Uranopolis pornesc călătoriile spre Muntele Athos. FOTO: Ion Oroles Manolache/Pixabay

Elena a avertizat pe un grup de călătorii- Forum Grecia – asupra incidentului pe care l-a pățit în Uranopoli. Orașul este foarte căutat de turiști, mai ales de cei care doresc să viziteze republica monastică a Muntelui Athos, care se află în apropiere. La Uranopoli se poate obține actul care atestă permisiunea de acces pe Sfântul Munte și de cazare în mănăstirile de acolo, pe durata pelerinajului.

Bună dimineața! În această postare vreau sa vă atenționez, doar, cu toate ca se știe deja că există hoți/spărgători de mașini în Grecia. S-a întâmplat ieri , în parcarea cu plată, adică împrejmuite și cu barieră din Ouranopoli. Era un tânăr care "plimba" un câine de talie mică, prin parcare , încercând toate portierele mașinilor parcate acolo; soțul meu l-a surprins făcând acest lucru la mașina noastră, l-a apostrofat, normal, iar tânărul cel elegant l-a lovit în cap cu lesa câinelui” – a relatat femeia.

Ea a precizat că tânărul era așteptat de o domnișoara lângă o mașina cu motorul pornit, neparcată - o Tesla albă cu număr de București. Aceasta „a început să strige: "ce-ai domn'e, cu el !!!" repetând de mai multe ori, ca și când soțul l-ar fi agresat..., după care și-au luat zborul urgent.”- a mai relatat femeia.

Reacțiile românilor

Într-un mod tipic forumurilor de români, cei care au cometat au făcut glume pe seama victimelor întâmplării. „Lăsați-l și pe soț să ne povestească varianta trăita chiar de el…Poate a reținut nr.mașinii…dacă nu l-a resetat lovitura lesei!…” -a comentat George. „Dacă reținea nr.mașinii vi-l scriam” - a replicat Elena.

„Cum v-ați dat seama că Tesla cu pricina avea motorul pornit?” - a intervenit Octavian.

„Se fură ecologic și sustenabil în Grecia chiar lângă Sfântul Munte Athos. Cu Tesla, cu motorul pornit , fără zgomot folosind metoda "cățelușul". Hoți cu dare și luare de mână” - a comentat Traian.

„Voia să fure curent. PS. concediu plăcut și fără incidente” - a intrat în discuție și Sorin.

„Trebuie sesizată și Protecția Animalelor, acum se folosesc și de cîini pentru eventuale fapte penale!” - a intervenit și Cosmin.

„Poliția din Grecia e amorțită”

Unul dintre administratorii grupului a întrebat: „Poliția ce a zis când le-ai spus și lor asta?”

Elena a susținut că nu a anunțat Poliția, crezând că n-ar fi avut niciun rost.

„Există Poliție în Grecia?” - i-a dat dreptate un alt comentator.

Dan a precizat: „Poliția din Grecia e amorțită, din perioada anilor '90 când erau puține infracțiunile de furt. Ei știu să ia numerele de la mașini, să stea la pândă cu radarul(cred că i-au învățat omologii bulgari și români, în rest îți spun să faci o plângere scrisă, că se rezolvă, se uită și se prescrie!”

Acesta s-a arătat nedumerit că bărbatul lovit nu a reacționat: „Măcar o piatră, tot găseam, că are parcarea aia la pietre, cât cuprinde și dvs trebuia să fiți mai rapidă, o poză cu telefonul a mașinii”.

„nu există hoți în Grecia random aşa, ci există români în Grecia,”

Lavinia a comentat pe marginea faptului că presupusul infractor a urcat într-o mașină cu numere de București: „Tot ai noștri...”

„Dacă era românaș puneți și nr mașinii să-l fc vedetă! Și bănuiesc că era și de culoare mai închisă persoana” - a intervenit Flory.

Andra a tras concluzia greșită că de fapt, în Grecia nu sunt hoți, ci românii sunt infractori:

„Practic, nu există hoți în Grecia random aşa, ci există români în Grecia, care fac ce ştiu ei să facă.”

Ipoteza a fost rapid criticată de Mihaela, care este căsătorită cu un grec: „Soțului grec, i-au spart mașina alți greci. Îți vine să crezi? Doar românii fura... În Grecia , se fura foarte mult și ce crezi? Și grecii fura!!”

„La orice postare de genul tot victima e apostrofată”

„Tesla albă cu motorul pornit, câine de talie mică, tânăr elegant, domnișoara. Atâtea detalii și totuși nu a fost reținut și nr de parcare. Spor în toate” - a intervneit Ștefan. „La orice postare de genul nu știu de ce dar tot victima e apostrofată...bine că oamenii au semnalat problema să fim cu băgare de seamă dacă ajungem și noi prin locul respectiv. Mulțumim pentru atenționare”, a susținut Daniel.

Elena a concluzionat:

Mda, mulțumesc pentru comentarii, v-aș putea răspunde fiecăruia-n parte, dar m-aș complica prea mult și n-are rost; atâtea detalii pentru ce ? Deja îmi pare rău. Scuze de deranj, poate aveați altceva de făcut...V-am atenționat, doar”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Deja a început” / Irina Columbeanu a stârnit revoltă pe rețelele de socializare după ce s-a filmat în camera de hotel

2 VIDEO Ce se întâmplă? / O companie întreagă a armatei ruse s-a predat în Kursk. Ucrainenii spun că n-au luat atâția prizonieri într-o singură zi de la î…

3 Răsturnări misterioase de situație în Rusia! / Frica de trădare îl poate face pe Putin să resusciteze KGB. Șef al spionajului rus, bănuit ca s-ar întoar…

4 „Macron este gay și căsătorit cu un bărbat trans care l-a molestat în copilărie” / A plouat cu aberații în dialogul dintre Candace Owens și Tristan Tate

5 Mărturii din Primăria Moscovei: „Elitele rusești se așteptau ca incursiunea Ucrainei să se încheie în câteva zile. Acum încep să intre în panică”