Averea sociologului Marius Pieleanu, profesor la SNSPA, acuzat de agresiune sexuală

Averea sociologului Marius Pieleanu, profesor la SNSPA, acuzat de agresiune sexuală

Profesorul și sociologul Marius Pieleanu de la SNSPA, acuzat de mai multe foste studente de agresiune sexuală, are o avere impresionantă.

Marius Pieleanu a primit circa 10.283 de lei pe lună, salariu la SNSPA Foto: Arfivă

Marius Pieleanu a primit circa 10.283 de lei pe lună, salariu la SNSPA Foto: Arfivă

Marius Pieleanu, deține, conform ultimei sale declarații de avere publicate pe 3 iunie 2024 de ANI , mai multe bunuri imobile. Astfel, a indicat, alături de soția sa, deținerea a două terenuri intravilane, unul în Chitila, Ilfov (de 588 de metri pătrați) și altul în București (de 366 metri pătrați), cât și o casă (140 de metri pătrați) și 3 apartamente (de 53.44, 49.81 și și respectiv 68.90 metri pătrați), toate în Capitală și a unui apartament în Sinaia, Prahova (de 140 de metri pătrați).

La capitolul bunuri mobile, sociologul nu deține nimic, însă în ce privește activele financiare are menționate 4 conturi curente, 8 depozite bancare și 5 fonduri de investiții, în care se află 598.364 euro, 74.756 de dolari și 1.807.840 lei. Totodată a indicat hârtii de valoare (titluri de stat, certificate, obligaţiuni) de 62783.79 euro.

La capitolul venituri anuale, Marius Pieleanu a declarat 123.398 de lei (circa 10.283 de lei pe lună), din salariile de la SNSPA dividende de la 3 firme în valoare de 969.619 lei, salariul soția sale de la Curtea de Conturi a României, de 321.240 de lei anual, și două pensii de 117.972 lei, în total.

Pieleanu, părăsește SNSPA după scandalul sexual

Sociologul Marius Pieleanu a anunțat , joi, că va părăsi Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), după ce mai multe foste studente au relatat experiențe traumatizante în urma interacțiunilor cu profesorul.

Și Ana Birchall, candidată la președinția României și fostă ministră a Justiției a arătat într-o postare pe pagina sa de Facebook, că în 2008 ar fi fost hărțuită de sociologul Marius Pieleanu. Totodată, după cum a relatat Adevărul , o fostă studentă de la SNSPA a mărturisit, într-un comentariu lăsat pe Facebook la o postare a profesoarei Mihaela Miroiu, că profesorul Pieleanu i-a făcut avansuri, iar cadrul didactic știa, însă nu a făcut nimic.

Comunitatea academică românească a fost zguduită după scandalul sexual care s-a extins în jurul sociologului Alfred Bulai, șeful Departamentului de Sociologie din cadrul Școlii de Studii Politice și Administrative (SNSPA), acuzat de mai multe studente de abuz și hărțuite sexuală.

Cine este Marius Pieleanu

Marius Pieleanu (59 de ani) este prodecan și conferențiar universitar doctor la Facultatea de Știinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) și membru al Asociației Sociologilor din România (din 1990).

Sociologul Marius Pieleanu deține o firma de sondaje (AVANGARDE) și una de consiliere psihologică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit