Avem finala feminină de la US Open: ora și televizarea unui meci cu o sumă uriașă pusă în joc

Avem finala feminină de la US Open: ora și televizarea unui meci cu o sumă uriașă pusă în joc

După două săptămâni de tenis de nivel înalt, în acest weekend, se vor decerna trofeele, la simplu. Mai întâi, va fi finala feminină, iar apoi meciul pentru trofeu, la băieți. Cele două partide se vor desfășura la o zi după alta.

Aryna Sabalenka. FOTO: Facebook

Aryna Sabalenka. FOTO: Facebook

Ultimul act de la feminin le va aduce față în față pe Aryna Sabalenka (Belarus, 26 de ani, 2 WTA) și Jessica Pegula (SUA, 30 de ani, 6 WTA). Finala va fi transmisă de Eurosport, sâmbătă, de la ora 23.00, ora României. Câștigătoarea va primi un cec în valoare de 3,6 milioane de dolari, în timp ce învinsa va fi răsplătită cu 1,8 milioane de dolari, potrivit site-ului oficial al turneului.

Potrivit Agerpres, Sabalenka a învins-o joi în semifinale, cu 6-3, 7-6 (7/2), pe americanca Emma Navarro (locul 12 WTA), asigurându-şi a doua prezenţă consecutivă în ultimul act la Flushing Meadows, după ce, anul trecut, a pierdut trofeul în faţa unei alte reprezentate a Statelor Unite, Coco Gauff.

Jessica Pegula. FOTO: Facebook

Jessica Pegula. FOTO: Facebook

Pegula, numărul 6 mondial, a dispus, la rândul ei, în trei seturi, 1-6, 6-4, 6-2, de Karolina Muchova din Cehia (52 WTA), pentru a se califica, în premieră, într-o finală de Grand Slam. Până la ediţia din acest an de la US Open, americanca în vârstă de 30 de ani nu reuşise să treacă de sferturile de finală la turneele majore.

Aryna Sabalenka (26 ani), dublă campioană la Australian Open (2023, 2024), va avea ocazia să devină prima jucătoare care câştigă două turnee majore disputate pe hard în acelaşi sezon, după germanca Angelique Kerber în 2016. Belarusa a sosit la New York după succesul înregistrat la turneul WTA 1.000 de la Cincinnati (Ohio), în finala căruia a învins-o chiar pe Jessica Pegula (6-3, 7-5).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pune ceva pe tine! Poți să ieși așa pe stradă?” / Doar a coborât din avion la Veneția și a devenit virală

2 „Un jeg de om!” / Jurnalista Alina Alexoi de la TVR a fost suspendată internațional pentru jignirea gimnastei Ana Maria Bărbosu

3 O bătrână din România a folosit o bucată de chihlimbar evaluată la un milion de euro ca opritor de ușă, timp de zeci de ani

4 Atac cibernetic fără precedent în România. Hackerii au spart site-urile unor instituții publice apoi le-au scos la vânzare

5 „Americanii ar putea distruge toate locurile de lansare nucleară ale Rusiei și Chinei și asta nu e bine”