Avantajul oferit noului CEO Starbucks stârnește controverse: va merge la muncă cu avionul, 1.600 de kilometri

Avantajul oferit noului CEO Starbucks stârnește controverse: va merge la muncă cu avionul, 1.600 de kilometri

Noul CEO al Starbucks, Brian Niccol, va avea parte de un avantaj controversat: va putea folosi avionul companiei pentru a face naveta între reședința sa din California și sediul din Seattle.

Brian Niccol va merge la muncă cu un avion, la 1.600 de kilometri de casa sa

Noul CEO Starbucks, criticat pentru că va face naveta cu avionul- FOTO 123 RF

Decizia a stârnit critici pe rețelele sociale, având în vedere preocupările ecologice legate de emisiile de CO2 ale avioanelor private.

Brian Niccol, noul CEO al Starbucks , va folosi un avion al companiei pentru a călători între reședința sa din California și sediul Starbucks din Seattle, situat la aproximativ 1.600 de kilometri distanță, conform informațiilor AFP, citate de Agerpres.

Veţi putea folosi avionul companiei pentru (...) călătoriile între oraşul dumneavoastră de reşedinţă şi sediul companiei din Seattle, Washington", se arată în scrisoarea consiliului de administraţie care propune postul directorului, publicată joi pe site-ul autorităţii americane de reglementare a burselor.

Brian Niccol, fost CEO al rețelei de restaurante Chipotle, locuiește în Newport Beach, California, la sud de Los Angeles. Aceasta localitate se află la aproximativ 2 ore și 40 de minute de zbor de Seattle, unde se află sediul Starbucks.

„Pe durata angajării dumneavoastră în cadrul companiei, nu vi se va cere să vă mutaţi unde este sediul companiei. Acceptaţi să faceţi naveta între locuinţa dumneavoastră şi sediul companiei (şi să efectuaţi alte călătorii de afaceri) în cadrul exercitării funcţiilor şi responsabilităţilor dumneavoastră.", se mai precizează în scrisoare.

Starbucks acuzată de ipocrizie

Știrea a stârnit controverse pe rețelele de socializare, unde unii utilizatori acuză Starbucks de ipocrizie, având în vedere că firma promovează constant inițiative ecologice, precum eliminarea paielor de plastic. Activiștii de mediu critică utilizarea avioanelor private pentru că generează emisii de CO2 semnificativ mai mari decât zborurile comerciale, și diverse organizații au intensificat campaniile împotriva acestor aeronave.

Starbucks nu a oferit imediat un răspuns la solicitarea de comentarii din partea AFP. Compania, similar altor firme, impune angajaților din sectorul administrativ să fie prezenți la birou cel puțin trei zile pe săptămână, iar noul CEO nu va face excepție. Brian Niccol va avea, de asemenea, un birou în Newport Beach, California.

După ce, la începutul lunii august, Starbucks a anunțat plecarea bruscă a fostului CEO Laxman Narasimhan, în funcție timp de 16 luni, compania se confruntă cu o scădere a activității din cauza creșterii prețurilor și presiunilor din partea acționarilor. Brian Niccol va beneficia de un salariu de bază anual de 1,6 milioane de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai competentă funcționară din România, cu funcții în mai multe ministere, e șefa CA al Romarm și a luat de la Transelectrica 930.000 lei

2 Lovitura nimicitoare prin care ucrainenii l-ar decapita pe Putin. „Ar fi o nouă surpriză militară, mult mai devastatoare”

3 Un general american, uluit de ce a văzut în regiunea rusă Kursk: Chinul lui Putin dezvăluit

4 Cea mai neagră perioadă pentru Rusia de când a invadat Ucraina: 25% din totalul avioanelor MiG-31K ar fi deja inutilizabile

5 „Mâine strângem mieii. Dacă ar trebui să trăim din banii ăștia, m-aș sinucide” / Interceptări incendiare în dosarul fraților Tate