Autostrăzile din România, dotate cu sisteme Big Brothers, ca în Germania. Vor fi camere de supraveghere, aparate de detecție și senzori

Autostrăzile din România, dotate cu sisteme Big Brothers, ca în Germania. Vor fi camere de supraveghere, aparate de detecție și senzori

Pe autostrăzile din România va fi instalat un sistem care va ajuta deopotrivă autoritățile, dar și participanții la trafic. Sistemul include camere de supraveghere, aparate de detecție, dar și senzori sau stații meteo.

Autostrăzile din România, dotate cu sisteme inteligente FOTO: Arhvă

Autostrăzile din România, dotate cu sisteme inteligente FOTO: Arhvă

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a atribuit un contract în valoare de 112,695 milioane de lei, fără TVA, către firma Elektra.

În cadrul proiectului vor fi montate sisteme de supraveghere performante pentru mașini pe autostrăzile A1, A2, A3. În proiect intră și DN1, unul dintre cele mai circulate și aglomerate drumuri din țară.

De asemenea, pe marginea drumurilor vor fi amplasate panouri de avertizare care vor informa șoferii despre eventuale pericole, cum ar fi mașini oprite, accidente sau fenomene meteo periculoase. Polițiștii vor avea acces la date în timp real despre șoferii care încalcă regulile de circulație, de asemenea se va ști exact când viteza legală este depășită.

Potrivit Click!, pe A3 vor fi montate 20 de aparate, în aproximativ 60 de kilometri. Acestea vor putea înregistra viteza șoferilor, numărul de mașini și multe alte date relevante.

Camerele vor fi atât fixe, cât și mobile, și vor funcționa ca un radar pentru autorități, contribuind la sporirea siguranței rutiere

După Olanda, Germania este a doua țară din Europa care a introdus sisteme de camere video pentru monitorizare a traficului MONO cam.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Când strugurii sunt acri... „Puștoaice de 18-19 ani, nu știu să scrie sau să citească” / Ion Țiriac e convins că totul s-a schimbat

2 O româncă nu a mai suportat viața în Germania și s-a întors acasă. „Nu vreau copiii mei să facă parte din acest sistem”

3 Țiriac, exploziv / a pus performanțele Serenei pe seama dopajului! Metoda Williams, descrisă detaliat

4 Tânăr din Maramures, găsit sfâșiat brutal de o ursoaică în zona montană „Piciorul Piercii”

5 România, chemată să doboare dronele rusești deasupra Ucrainei. Riscăm un război total cu Rusia?