Autoritățile franceze au emis mandat de arestare și pentru Nikolai Durov, fratele lui Pavel Durov

Autoritățile franceze au emis mandat de arestare și pentru Nikolai Durov, fratele lui Pavel Durov

Autoritățile franceze au emis un mandat de arestare nu numai pentru CEO Telegram, Pavel Durov, ci și pentru fratele său Nikolai, co-fondator al apliației, iar acest lucru s-a întâmplat pe 25 martie 2024, potrivit unui document administrativ francez văzut în exclusivitate de Politico.eu.

Nikolai și Pavel Durov/ FOTO:t9gram

Nikolai și Pavel Durov/ FOTO:t9gram

Mandatele de arestare pentru frații Durov au fost emise pe 25 martie, pentru acuzații care includ "complicitate la deținerea, distribuirea, oferirea sau punerea la dispoziție de imagini pornografice ale minorilor, în grup organizat".

Mandatele de arestare au fost emise după ce platforma de mesagerie nu a dat "niciun răspuns" la o solicitare judiciară anterioară de a identifica un utilizator Telegram, potrivit documentului citat de Politico.

Anterior, presa franceză a scris că ancheta a fost deschisă la 8 iulie.

Documentul indică faptul că ancheta franceză asupra Telegram este mai amplă și că a început cu câteva luni mai devreme decât se știa.

Cazul gravitează în jurul refuzului Telegram de a coopera cu o anchetă a poliției franceze privind abuzurile sexuale asupra copiilor.

„Nu există nicio sugestie că vreunul dintre frații Durov ar fi fost implicat direct în vreuna dintre activitățile ilegale identificate de anchetă”, a menționat Politico.