Aurora boreală, vizibilă pe cerul României. Cum a fost surprins fenomenul uimitor

Aurora boreală, vizibilă pe cerul României. Cum a fost surprins fenomenul uimitor

Aurora boreală, fenomen ce poate fi văzut de regulă în regiunile nordice, a fost vizibilă în cursul serii de joi, 12 septembrie, pe cerul României. Mai multe persoane au făcut publice imagini spectaculoase cu acest fenomen care a colorat cerul.

Aurora boreală la Fanatele Clujului. Foto Facebook/ Bogdan Lăpăduș Astronomie de amatori

Aurora boreală la Fanatele Clujului. Foto Facebook/ Bogdan Lăpăduș Astronomie de amatori

Pasionații de astronomie au avut parte de un spectacol uimitor. Fenomenul a putut fi văzut la Baia Mare, Cluj-Napoca și Argeș.

În plus, aurora boreală și-a făcut apariția și pe cerul mai multor state europene. În Suedia, aurora a „aprins” cerul preț de mai multe minute, iar în Londra culorile uimitoare au fost mai intense.

Nu este pentru prima oară când fenomenul a fost vizibil în țara noastră. Aurora boreală a colorat cerul și în luna mai a acestui an, în județul Bihor , dar și în Târgoviște .

Aurora boreală apare în urma ciocnirii moleculelor gazoase de pe Pământ cu particulele încărcate magnetic din vânturile solare și capătă culoarea albastră atunci când particulele intră în contact cu moleculele de azot.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Primul drum de mare viteză care va face legătura cu Podul de la Brăila. Traseul în detaliu și ce îl diferențiază de alte proiecte

2 „Putem lansa o lovitură nucleară limitată asupra unei țări NATO fără a declanșa un război total. Americanii mint când spun că garantează protecția ali…

3 O finalistă Miss Elveția a fost sugrumată, dezmembrată și „pasată cu un blender de soțul ei”

4 „Ușa se deschide cu adevărat” / Pavel Durov a început să ofere „cheile“ Telegram serviciilor de informații franceze

5 „I-am administrat două bătăi, îi înțeleg resentimentele” / Traian Băsescu îl umilește pe Geoană în direct