Aur la 8+1 feminin canotaj la Jocurile Olimpice

Aur la 8+1 feminin canotaj la Jocurile Olimpice

Echipa feminină de 8 rame plus un cârmaci a României a câștigat medalia de aur, sâmbătă, la competiția de canotaj din cadrul Jocurilor Olimpice Paris 2024, cu timpul de 5:54.39. Această performanță n-a mai fost atinsă de 20 de ani, de la Jocurile Olimpice Atena 2004.

Podiumul a fost completat de Canada, cu 5:58.84, și de Marea Britanie, cu 5:59.51.

Echipajul tricolorelor format din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ștefania Petreanu a dominat întreaga cursă și a trecut linia de finish cu o barcă avans față de Canada.

„A fost o cursă fenomenală, mă bucur că am reușit să duc aceste fete către medalia de aur. Am avut câteva emoții, trebuie să recunosc”, a declarat imediat după cursă canotoarea Ștefania Petreanu.

Team Romania a ajuns la 7 medalii cucerite la JO Paris 2024, dintre care 3 sunt de aur.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit