AUR, în centrul unui nou scandal. O deputată susține că a fost bătută de consilierii partidului în biroul său din Vaslui

AUR, în centrul unui nou scandal. O deputată susține că a fost bătută de consilierii partidului în biroul său din Vaslui

Deputata Raisa Enachi a acuzat duminică, 15 septembrie, partidul condus de George Simion că „promovează violența”, după ce a fost bătută și amenințată de membrii AUR în biroul său din orașul Murgeni.

Deputata Raisa Enachi

Raisa Enachi susține că a fost „lovită” și „bătută” de consilierii AUR. Foto Facebook Raisa Enachi

Astăzi am fost la biroul meu parlamentar din orașul Murgeni, unde membrii AUR Murgeni au intrat abuziv și au manifestat violență fizică și verbală asupra mea, folosind injurii și amenințări.

George Simion a recurs din nou la metode de violență fizică, așa cum ne-a obișnuit, de această dată dând ordine altora.

AUR promovează violența!”, se arată în postarea făcută publică în cursul zilei de duminică, 15 august, de Raisa Enachi pe Facebook.

Ulterior, la o zi după incident deputata a luat cuvântul în plenul Camerei Deputaților și a vorbit despre incidentul petrecut în biroul său din orașul Murgeni, județul Vaslui.

Doresc să vă aduc la cunoștință un incident grav care s-a întâmplat ieri la biroul meu parlamentar din orașul Murgeni, județul Vaslui. Consilierii membrii AUR, simpatizanții lui George Simion, împreună cu cei care se ocupă de filiala AUR a orașului Murgeni, precum și de organizația județeană, care în februarie au preluat nestatutar filiala județeană Vaslui, au ocupat abuziv biroul meu parlamentar din orașul Murgeni”, a afirmat luni, 16 august, deputata Raisa Enachi.

Mai grav a fost faptul că am fost lovită, bătută de acești consilieri membri și simpatizanți AUR în propriul meu birou parlamentar, de față cu organele de poliție locală, iar la sugestia acestora am fost rugată să părăsesc orașul pentru propria mea siguranță, deoarece mi s-a spus că legea nu este de partea mea și că autoritățile nu pot interveni”, a mai adăugat deputata.

Reacția AUR

„La insistențele mele am fost escortată de Poliție pentru a părăsi orașul Murgeni, o măsură extremă pentru a-mi proteja integritatea fizică. Este de neacceptat ca un parlamentar să fie atacat într-un asemenea hal și într-o asemenea batjocură, iar autoritățile să nu poată face nimic, absolut nimic. Solicit intervenția imediată a autorităților pentru a pune capăt acestor abuzuri și asigura protecția mea. Nu putem permite ca violența, intimidare și violarea persoanelor să fie parte și din politica românească. Dacă noi, ca parlamentari, suntem atacați și legea nu este de partea noastră, atunci ce ne mai putem aștepta de la oamenii simpli. Aici avem un lider care își dorește și participă la alegerile prezidențiale. Cum se va simți și care vor fi prioritățile pentru societatea românească? Violența se poate extinde și amenință siguranța fiecăruia”, a mai transmis Raisa Enachi.

Cu privire la acuzațiile lansate de Enachi, reprezentanții Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) au transmis: „Cearta doamnei deputat afiliată SOS România este cu proprietarul clădirii în cauză, unde nu și-a plătit chiria de mai bine de doi ani, nu cu membrii actuali ai AUR. Cerem autorităților să facă lumină în acest caz și dacă se constată că vreun membru AUR va fi găsit responsabil de acte de violență va fi cu siguranță exclus din partid”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii