Aur, aur, aur! Barca de 8 plus 1 aduce al treilea succes al României la Jocurile Olimpice

Aur, aur, aur! Barca de 8 plus 1 aduce al treilea succes al României la Jocurile Olimpice

După 4 medalii la Jocurile Olimpice - una de aur și 3 de argint - canotajul românesc își punea speranțele în echipajul feminin de 8 plus 1, intrat azi în competiție. Și Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş și Victoria Petreanu ne-au făcut o mare bucurie, câștigând categoric cursa.

Barca României de 8 plus 1. Foto COSR

Barca României de 8 plus 1. Foto COSR

Fetele noastre, calificate în finală luni, după ce au câștigat lejer semifinala, au fost pe poziția secundă la prima bornă, după care au preluat conducerea. Au trecut primele la jumătatea cursei și s-au menținut în frunte cu 500 de metri înainte de final, trecând primele linia de sosire, la o distanță importantă față de urmăritoare! Medalie de aur pentru România, care încheie reprezentația la feminin de o manieră impresionantă!

image

Aur după 20 de ani pentru barca de 8 plus 1

După 20 de ani, barca de 8 plus1 a României a câștigat aurul olimpic în proba feminină! România a scris istorie azi pe apa de la Vaires sur Marne. Este a 10-a medalie pentru România în această probă, a 4-a de aur, după succesele consecutive de la Atlanta 1996, Sydney 2000 și Atena 2004. Argintul a fost câștigat la Los Angeles 1984, Seoul 1988 și Barcelona 1992, bronzul la Moscova 1980, Beijing 2008 și Rio 2016.

Este al treilea succes major al României la Jocurile Olimpice de la Paris, după victoriile lui David Popovici la 200 metri liber și ale canotorilor Andrei Cornea şi Marian Enache, la dublu vâsle masculin.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit