Au fost publicate pe edu.ro subiectele și baremele de la proba la Limba Română a Evaluării Naționale | DOCUMENT

Au fost publicate pe edu.ro subiectele și baremele de la proba la Limba Română a Evaluării Naționale | DOCUMENT

Astăzi, elevii clasei a VIII-a au susținut prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale 2024, la disciplina Limbă și literatură română. Ministerul Educației a publicat subiectele și baremele de corectare la limba română pe edu.ro. Le puteți consulta și mai jos.

Subiecte și bareme la Evaluarea Națională -Limba Română - Foto Arhiva

În dimineața zilei de 25 iunie 2024, elevii din întreaga țară au fost evaluați în cadrul primei probe a Evaluării Naționale 2024, dedicată Limbii și literaturii române. Subiectele la română au inclus un fragment din "Cireșarii" de Constantin Chiriță și o nuvelă de Cella Delavrancea intitulată "Portret". La proba de Limba și literatura română, elevii au avut de rezolvat cerințe bazate pe două texte. Prima parte a inclus 9 cerințe, iar partea de gramatică 8 cerințe. La subiectul al II-lea, elevii au trebuit să scrie o compunere de 150 de cuvinte pentru a-l caracteriza pe Tic din „Cireșarii”, acest subiect valorând 20 de puncte.

Subiectele de la proba scrisă de Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale au fost considerate de nivel mediu spre ușor de către profesorii de specialitate. Mihaela Apetrei, profesoară de Limba Română, a menționat că subiectele reflectă materia studiată, dar în cele mai simple aspecte, fără a permite o departajare eficientă între elevi. Ruxandra Achim, profesoară la Colegiul Național „IL Caragiale”, a apreciat subiectele la română ca fiind „frumoase și accesibile”.

Subiecte și Bareme la Limba Română Evaluarea Națională 2024

Accesul la subiecte și baremul de corectare pentru proba de Limbă română la Evaluarea Națională 2024 este acum disponibil pe site-ul oficial al Ministerului Educației, edu.ro . Acest lucru permite elevilor să verifice modul în care au abordat subiectele și să înțeleagă cum vor fi evaluate lucrările lor. Informațiile furnizate sunt esențiale pentru părinții și elevii care vor să depună de contestație, dacă nu sunt mulțumiți de nota primită, dar și pentru a se pregăti pentru următoarele probe ale examenului național.

Elevii de clasa a VIII-a au avut astăzi proba scrisă la Limba și literatura Română, la Evaluarea Națională 2024, ei intrat în clase la ora 9:00, iar examenul s-a finalizat la ora 11:00.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 Așa o fi?

3 Descoperire inedită despre calitățile cafelei

4 Pilot britanic de la Baza Kogălniceanu: „Am putut vedea dronele Shahed intrând în Odesa“

5 „A omorât mai mulți ucraineni decât rușii”