Atletă transgender, de 16 ani, huiduită după ce a câștigat Campionatele de Atletism din Washington: „Nu este o fată!”

Atletă transgender, de 16 ani, huiduită după ce a câștigat Campionatele de Atletism din Washington: „Nu este o fată!”

Veronica Garcia, o adolescentă transgender din SUA, a fost huiduită la un stadion, după ce a câștigat o cursă în cadrul Campionatele de Atletism din Washington.

Victoria unui transgender la un concurs de atletism din SUA. FOTO captură Howli! Politics

Victoria unui transgender la un concurs de atletism din SUA. FOTO captură Howli! Politics

Mai multe videoclipuri postate pe rețelele de socializare arată cum Veronica Garcia, elevă în clasa a zecea la Liceul McDaniel, este huiduită de spectatori în timp ce trecea prima linia de sosire, în cursa de 200 de metri, potrivit dailymail.co.uk.

Mă așteptam la sportivitate, nu mă așteptam să primesc asta”, a declarat Garcia, ex-Antonio Brown.

La ultima cursă a sezonului Garcia a terminat cu un timp de 55 de minute și 75 de secunde, cu o secundă înaintea următoarei alergătoare - fată biologică.

Victoria Garciei a devenit rapid virală pe rețelele de socializare, unii critici caracterizând participarea sa în divizia feminină ca fiind incorectă, susținând că persoanele născute băieți sunt mai puternice și mai rapide decât cele născute fete.

Nu este o fată!”, a fost reacția unui spectator, în timp ce Garcia își primea medalia.

Juniorul Antonio Brown a început să facă tranziția de la băiat la fată anul trecut și spune că de atunci a fost agresată de mai multe ori de cei care i-au adresat „apelative discriminatorii”.

Deși nu are un răspuns clar atunci când i se spune că el e băiat și nu ar avea voie să concureze la o probă de fete, Garcia spune: „Sunt doar un adolescent. Una e să militezi pentru orice, alta e să insulți. Atunci când începi să hărțuiești persoanele transgender , cred că mesajul tău începe să se piardă”, a spus adolescenta.

Dacă Garcia, care s-a născut bărbat, ar fi alergat în cursa echivalentă a băieților, ea nu s-ar fi clasat nici măcar pe locul 16, potrivit dailymail.co.uk.

Cel mai lent băiat a terminat cu 53.12, cu mai mult de 2,5 secunde față de timpul lui Garcia.

Anul trecut, Garcia nu a putut reuși decât un loc 164 din 172 la proba de 5.000 m pentru băieți, la un campionat regional.

Școlile publice din statul Washington se ghidează după o lege care le permite tuturor elevilor, care participă la educație fizică și atletism, să poată participa la categoria care corespunde identității lor de gen fără a fi nevoie să furnizeze dovezi ale unei tranziții medicale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii