„Atentat la democraţie”. Maia Sandu le cere moldovenilor să se mobilizeze pentru a vota în turul 2 al alegerilor

„Atentat la democraţie”. Maia Sandu le cere moldovenilor să se mobilizeze pentru a vota în turul 2 al alegerilor

Maia Sandu îndeamnă moldovenii să voteze în turul 2 al alegerilor, subliniind că fiecare vot contează. Aceasta consideră că a câștigat pe drept, dar bătălia a fost nedreaptă.

Președinta Maia Sandu

Maia Sandu își dorește ca lumea să vină în număr cât mai mare la vot. Foto: Facebook

Preșendinta Republicii Moldova a ținut neapărat să îi felicite pe moldoveni pentru aprobarea referendumului constituțional. Deși majoritatea a fost restrânsă, aceasta a susținut că fiecare vot a avut o importanță majoră. Ea consideră că bătălia electorală nu a fost corectă numind-o „atentat la democraţie”.

În contextul turului al doilea al alegerilor prezidențiale, ea a îndemnat susținătorii săi să mobilizeze și alți alegători, apelând și la sprijinul electoratului altor candidați pro-europeni, inclusiv Renato Usatîi, pentru a preveni ca țara să ajungă „celor care vor să o vândă”.

Conform datelor preliminare, Maia Sandu a obținut 42,30% din voturi, urmată de Alexandr Stoianoglo, canditatul socialiștilor proruși cu 26,05% și Renato Usatîi cu 13,08%. Alți candidați pro-europeni care ar putea influența voturile sunt Ion Chicu (2,06%), Octavian Țîcu (0,93%), Andrei Năstase (0,64%) și Tudor Ulianovschi (0,52%).

Maia Sandu a susținut „Am luptat corect şi am câşitgat corect într-o bătălie nedreaptă”, referindu-se la apelurile sale de a aștepta rezultatul final. Maia Sandu a adus în discuție informațiile despre tentativele rețelelor criminale sprijinite de forțe externe de a corupe 300.000 de voturi, într-o fraudă fără precedent care ar fi putut fi evitată dacă justiția ar fi funcționat corespunzător. A promis că vor fi corectate greșelile.

Numărătoarea voturilor din diaspora a influențat semnificativ rezultatele referendumului pro-european , care a fost aprobată cu puțin peste 50% din voturi, în contrast cu rezultatele inițiale din țară, care indicau o majoritate împotrivă. Ea a asigurat că voința alegătorilor va fi reflectată de Constituție și a subliniat că fiecare vot contează.

Diaspora s-a dovedit conectată cu țara printr-o participare record de peste 240.000 de alegători la vot. Maia Sandu a transmis un mesaj de unitate și a subliniat că moldovenii constituie o familie, indiferent de locație. A făcut apel la mobilizare pentru turul doi al alegerilor, îndemnându-și susținătorii să convingă prietenii și rudele despre importanța votului. De asemenea, i-a propus contracandidatului său din turul doi o „dezbatere serioasă” despre viitorul țării.

Totodată, ea a părut să-l invite pe contracandidatul ei din turul al doilea la o „dezbatere serioasă” despre „încotro vrem să mergem”. Întrebată despre acuzațiile de fraudă masivă, Maia Sandu a afirmat că răspunsurile vor veni din partea autorităților competente.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 „E cea mai sigură bancă. Nu are cum să intre în faliment” / Gigi Becali a dezvăluit unde își ține banii

3 BREAKING Maia Sandu, victorie zdrobitoare în Republica Moldova

4 O creatoare OnlyFans s-a culcat cu 158 de bărbați în două săptămâni. Mama sa îi face curățenie în dormitor după filmări

5 Francis Fukuyama / „Putin a folosit tactica «salamului». Singura opțiune de victorie e ca armata ucraineană să ocupe Moscova și să-l detroneze”