Atanasiu, în FRUNTEA CĂCAȚILOR din PNL care au votat ÎMPOTRIVA președintelui PENTRU PLAGIATORI!

Atanasiu, în FRUNTEA CĂCAȚILOR din PNL care au votat ÎMPOTRIVA președintelui PENTRU PLAGIATORI!

Reponsabilii pentru "legea plagiatelor": cine sunt cei 12 senatori PNL care au votat alaturi de PSD si ALDE, desi liberalii au decis in sedinta ca se va vota impotriva legii!​Legea cunoscuta ca "ordonanta plagiatelor", prin care CNATDCU este scos practic din circuitul analizei tezelor de doctorat si prin care se acorda autonomie mult sporita universitatilor, intr-o serie de modificari aduse legii educatiei, a fost votata de Senat luni cu 90 de voturi pentru, sase abtineri si doar 12 impotriva. Printre senatorii care au votat alaturi de majoritatea PSD-ALDE s-au numarat si 12 senatori liberali din cei 30 prezenti, in ciuda faptului ca in sedinta Biroului Politic National al PNL care a avut loc chiar luni se decisese ca votul va fi "impotriva". Intre acestia se numara Teodor Atanasiu si Mariana Campeanu.

S-a respins astfel cererea de reexaminare a presedintelui Klaus Iohannis, care de altfel a criticat votul.

Votul electronic publicat pe site-ul Senatului  arata clar cine a votat pentru si impotriva.

Cine a votat "pentru", alaturi de PSD si ALDE (LC):

Teodor Atanasiu

Marius Petre Nicoara

Mihai Ciprian-Rogojan

Valeriu-Victor Boeriu

Octavian Motoc

Marius Neculoiu

Mariana Campeanu

Corneliu Popescu

Viorel Grigoras

Eugen-Nazare Tapu

Liviu-Titus Pasca

Emil-Marius Pascan (a anuntat luni ca a demisionat din PNL)

Au fost si patru senatori care s-au abtinut: Ioan Cristina, Tudor Barbu, Alexandru Peres, Dorin-Mircea Dobra, si doi care nu au votat: Nicolae Vlad Popa si Nelu Tataru.

In ceea ce priveste cele 12 voturi "impotriva", acestea au venit toate tot de la PNL, printre acestia numarandu-se si Vasile Blaga.

Astfel, in afara de PSD si ALDE si cei 12 senatori PNL, au votat pentru lege si cinci senatori neafiliati, precum Mircea Geoana sau Ilie Nastase, si cei sapte senatori UDMR.

Modificarile la aceasta lege au fost puternic sustinute de PSD, prin Ecaterina Andronescu, presedinta Comisia de Invatamant si Mihnea Costoiu, rectorul Universitatii Politehnica si senator PSD.

* Klaus Iohannis: Decizia de azi a Senatului risca sa afecteze verificarea impartiala a acuzatiilor de plagiat. Este cel putin suspecta graba cu care s-a actionat pentru modificarea Legii educatiei 

Presedintele Klaus Iohannis afirma, intr-o reactie postata pe Facebook cu privire la adoptarea de catre senatori a proiectului prin care CNATDCU este scos din circuitul analizarii plagiatelor in lucrarile de doctorat si respingerea cererii sale de reexaminare a legii, ca decizia de luni a Senatului "risca sa afecteze verificarea impartiala a acuzatiilor de plagiat, care au devenit tot mai dese in ultimii ani". Seful statului considera totodata "cel putin suspecta graba cu care s-a actionat pentru modificarea Legii educatiei".

"In cazurile in care exista indiciile unor plagiate, avem nevoie de verdicte clare, realizate dupa criterii transparente. Decizia de astazi a Senatului risca sa afecteze verificarea impartiala a acuzatiilor de plagiat, care au devenit tot mai dese in ultimii ani. Este cel putin suspecta graba cu care s-a actionat pentru modificarea Legii educatiei, fara o discutie pe fond, intr-un moment in care toata lumea asteapta integritate si performanta", afirma Klaus Iohannis in mesajul postat luni seara pe pagina sa de Facebook.

Amintim ca cererea presedintelui de reexaminare a Legii pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 4/2016 privind modificarea si completarea Legii educatiei nationale, proiect care ajuta doctoratele plagiate si ofera autonomie universitatilor, a fost respinsa in sedinta de plen a Senatului de luni. Senatul este camera decizionala, iar ca urmare a acestui vot CNATDCU (un Consiliu a carui credibilitate a fost consolidata prin deciziile de plagiat in cazuri de rasunet, precum Victor Ponta si Gabriel Oprea) va fi scos din circuitul analizarii plagiatelor in lucrarile de doctorat, devenind doar instanta de apel. Rezultatul votului - 90 voturi "pentru", 6 abtineri, 12 voturi "impotriva" pentru legea in forma care a trecut de Senat si la care s-a cerut reexaminarea.

Ultima sansa ca Legea sa nu intre in vigoare in forma dorita de parlamentari este atacarea ei la Curtea Constitutionala de catre presedinte, in caz ca exista indicii de neconstitutionalitate.




populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”