Atacuri israeliene în Liban. Cel puțin cinci oameni au murit și câteva zeci au fost răniți VIDEO

Atacuri israeliene în Liban. Cel puțin cinci oameni au murit și câteva zeci au fost răniți VIDEO

Ministerul Sănătății din Liban a declarat miercuri dimineață că atacurile israeliene în estul țării au ucis o persoană și au rănit alte 20, la câteva ore după ce a anunțat că patru persoane au fost ucise în sud.

Forțele israeliene au efectuat mai multe atacuri în Liban FOTO Arhivă

Forțele israeliene au efectuat mai multe atacuri în Liban FOTO Arhivă

Atacurile au avut loc la mai mult de 24 de ore după ce Israelul a efectuat raiduri similare în estul Libanului, pe fondul tensiunilor crescânde cauzate de uciderea de către Israel a unui comandant de vârf al Hezbollah, potrivit AFP.

"Loviturile inamicului israelian în valea Bekaa" au ucis o persoană "și au rănit alte 20", a declarat ministerul sănătății într-un bilanț actualizat.

Declarația a precizat că o persoană este în stare critică, în timp ce "opt copii și o femeie însărcinată au fost răniți moderat".

O sursă din Hezbollah a declarat sub anonimat că mai multe lovituri au vizat estul Libanului, lângă orașul Baalbek, inclusiv satul Nabi Sheet.

O sursă dintr-un spital local a declarat pentru AFP că cinci copii, toți din aceeași familie și cu vârste de până la 10 ani, se numără printre răniți.

Loviturile de la miezul nopții au avut loc după raiduri similare în regiunea Bekaa luni seara, despre care Israelul a spus că au vizat "facilități de stocare a armelor Hezbollah".

De asemenea, au avut loc în timp ce Hezbollah a anunțat că patru dintre luptătorii săi au fost uciși, după ce Ministerul Sănătății a declarat marți că patru persoane au murit în urma atacurilor israeliene în satul Dhayra din sudul Libanului.

Hezbollah, susținut de Iran și aliat al grupului armat palestinian Hamas, a fost în confruntări aproape zilnice cu forțele israeliene de la începutul războiului din Gaza în octombrie.

Violența s-a limitat în mare parte la zona de graniță Liban-Israel, deși Israelul a lovit repetat valea Bekaa din estul țării, lângă granița cu Siria, unde Hezbollah are, de asemenea, o prezență puternică.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am leșinat când a venit. Mi-a adus pensia de la 7.300 la 4.800. E posibil așa?”

2 „Războiul din Ucraina se va termina într-un singur fel“ / Secretele lui Putin, dezvăluite de fostul său consilier economic

3 „Incursiunea în Kursk ar putea schimba totul pentru Ucraina” / Poziție dezastruoasă pentru forțele ruse: Al treilea pod din regiunea Kursk ar fi fost …

4 „Ajutooooorr!!! Vor să mă omoare!!!” / Cum au salvat polițiștii din Câmpia Turzii o femeie răpită în plină stradă

5 Dan Diaconescu a fost filmat când a făcut sex cu minore. Materialele video au fost descoperite în telefonul unui individ din anturajul fetelor