Atac terorist în Tel Aviv. O persoană a murit iar alta a fost rănită după o explozie VIDEO

Atac terorist în Tel Aviv. O persoană a murit iar alta a fost rănită după o explozie VIDEO

Cel puțin o persoană a fost ucisă și o alta rănită după ce o bombă a explodat în Tel Aviv duminică seara, potrivit poliției israeliene. Poliția a lucrat pentru a îndepărta resturile de la fața locului.

foto locul în care a fost detonată bomba sinucigașă din Israel

Atac terorist în Tel Aviv FOTO X/ @uranews

Poliția a investigat explozia ca fiind o posibilă tentativă de atac terorist . Un bărbat în vârstă de 50 de ani purta bomba într-un ghiozdan în timp ce mergea pe Lehi Road, în sudul orașului, când aceasta a explodat, transmit Reuters și Times of Israel .

Bărbatul a fost ucis în urma exploziei, iar un trecător pe un scuter electric în vârstă de 30 de ani a fost rănit ușor în urma evenimentului. Paramedicii l-au declarat mort la fața locului pe bărbatul care transporta bomba și l-au evacuat pe bărbatul rănit la spital.

Vorbind cu reporterii aflați la fața locului, comandantul districtului de poliție Tel Aviv, Peretz Amar, a declarat că identitatea bărbatului mort reprezintă cheia pentru a afla motivul.

Este dificil să identificăm cadavrul”, a declarat Amar. „Știm că nu este un civil nevinovat, ci cineva care avea asupra sa un dispozitiv exploziv”.

Hamas a revendicat atacul

Gruparea teroristă Hamas a revendicat atentatul intenționat de ieri la Tel Aviv. Într-o declarație, gruparea teroristă afirmă că a comis atacul alături de Jihadul Islamic Palestinian și că a fost un atentat sinucigaș.

De asemenea, Hamas avertizează că atentatele sinucigașe în Israel vor continua, ca răspuns la atacurile israeliene.

Explozia de duminică a avut loc la aproximativ o oră după ce secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a sosit la Tel Aviv pentru a solicita o încetare a focului în Gaza care să pună capăt războiului de 10 luni dintre Israel și Hamas.

Urgența de a ajunge la un acord de încetare a focului a crescut pe fondul temerilor legate de o escaladare în întreaga regiune.

Iranul a amenințat că va riposta împotriva Israelului după asasinarea liderului Hamas , Ismail Haniyeh, la Teheran, pe 31 iulie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Pe asta cu corvetele ați văzut-o?

2 SISTEMUL e mai tare? / judecătoarea Jderu din dosarul în care se judeca contestațialui Coldea față de controlul judiciar a fost înlocuită!

3 „Am văzut ce nu se mai vede în Franța”

4 Cu cine a confundat germanul ăsta România?

5 Ce se întâmplă în Germania? / Interceptări telefonice, acte de sabotaj și un complot de asasinat