Atac sângeros în SUA: Cel puțin patru persoane au fost ucise într-o zonă populară de divertisment din Birmingham, Alabama

Atac sângeros în SUA: Cel puțin patru persoane au fost ucise într-o zonă populară de divertisment din Birmingham, Alabama

Cel puțin patru persoane au fost ucise și alte „zeci” au fost rănite într-un atac armat în masă, sâmbătă seara, într-una dintre cele mai populare zone de divertisment din Birmingham, Alabama, a anunțat Departamentul de Poliție din Birmingham.

Atacul armat a avut în Birmingham FOTO: X

Atacul armat a avut în Birmingham FOTO: X

Imediat după ora 23.00, „mai mulți indivizi au tras mai multe focuri de armă asupra unui grup de persoane” în zona Five Points South, a declarat ofițerul de poliție din Birmingham Truman Fitzgerald.

Când ofițerii au ajuns la fața locului, au găsit doi bărbați și o femeie cu răni prin împușcare și toți trei au fost ulterior declarați morți, a spus Fitzgerald. O a patra victimă a murit la un spital din zonă, a adăugat el, scrie edition.cnn.com.

Niciun suspect nu a fost reținut până duminică dimineață, a declarat Fitzgerald.

Victimele erau toate în aer liber, pe trotuar sau pe stradă. Detectivii încearcă să stabilească dacă trăgătorii s-au apropiat de victime pe jos sau au trecut cu un vehicul.

Alte victime împușcate au fost identificate în zonă, iar alte victime au ajuns la spitalele locale, a spus Fitzgerald. Spitalul Universității Alabama din Birmingham tratează 11 dintre victime, a declarat pentru CNN Hannah Echols, un purtător de cuvânt al spitalului. Condițiile victimelor nu au fost făcute publice.

„Avem zeci de victime împușcate din această zonă”, a declarat Fitzgerald. „Mi s-a spus că cel puțin patru dintre aceste victime împușcate au viața în pericol, iar celelalte au răni diverse.”

Nu este clar exact câte persoane au deschis focul sau ce a motivat violența. Fitzgerald a declarat că poliția investighează dacă au existat „mai multe împușcături”.

Potrivit lui Fitzgerald, mai multe agenții de aplicare a legii contribuie la anchetă. Poliția din Birmingham a cerut ca firmele din zonă să furnizeze orice imagini de supraveghere pe care le-ar putea avea și a solicitat publicului să îi contacteze cu orice informații relevante.

„Fiți siguri că vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că descoperim, identificăm și vânăm pe cel care a fost vreodată responsabil de crime”, a spus el.

Five Points South este o zonă aglomerată, cunoscută pentru restaurantele, cluburile de noapte, pub-urile și localurile cu muzică live din apropierea campusului Universității Alabama din Birmingham și la o scurtă distanță cu mașina de centrul orașului Birmingham.

Fitzgerald a declarat că împușcăturile în masă „au mai mult de-a face cu cultura decât cu criminalitatea”, adăugând că „vedem mult prea multe dispute care sunt rezolvate cu gloanțe”.

Incidentul din Alabama prelungește lista de cel puțin 403 împușcături în masă în Statele Unite până în prezent în acest an, potrivit Gun Violence Archive

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban