Atac în Parlamentul României: un bărbat a provocat un incendiu și a fugit. Aproximativ 300 de oameni, evacuați

Atac în Parlamentul României: un bărbat a provocat un incendiu și a fugit. Aproximativ 300 de oameni, evacuați

Un incendiu a avut loc marți la prânz la Palatul Parlamentului, în zona de intrare a vizitatorilor de la Camera Deputaților, unde o persoană neidentificată încă a aruncat cu o substanță inflamabilă. Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate, scrie Hotnews.

Un vizitator este cel care a dat foc unei încăperi deschise publicului, de la nivelul S2 al clădirii. Bărbatul – neidentificat încă – a aruncat cu o substanță inflamabilă, conform Poliției Capitalei.

Instituția a precizat că aproximativ 300 de persoane au fost evacuate în urma incidentului.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă. Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori, aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment. Din primele informații, nu există persoane rănite”, conform Poliției Capitalei.

Polițiștii spun că fac cercetări pentru a stabili exact cum s-a întâmplat incidentul.

„Incendiul a avut loc în zona de acces pentru vizitatori, nivel S2. Pompierii se aflau în clădire și s-a intervenit imediat, astfel că, în acest moment, focarul a fost stins. Instituțiile abilitate se vor pronunța cu privire la cauza incendiului”, conform unui anunț al Camerei Deputaților.

La fața locului au intervenit pompierii de la ISU, conform imaginilor publicate în spațiul public.

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) București-Ilfov spun că în urma incendiului au ars haine și elemente de birotică.

„Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de 30 mp. Au ars elemente textile și de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite. Au intervenit forțele din cadrul Detașamentului de Pompieri Palatul Parlamentului. În momentul de față incendiul este lichidat”, conform ISU București-Ilfov.


Citește și:

populare
astăzi

1 Se întâmplă ceva cu Donald Trump?

2 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Lucrătura e gata / Vlad Gheorghe anunță excluderea din Partidul DREPT a cinci dintre cei zece deputați

5 Fraților, în ce țară trăim? Un român a construit un bloc, a vândut apartamente, dar nu a declarat nimic la ANAF