Atac armat în apropiere de granița cu Iordania: trei civili israelieni au murit

Atac armat în apropiere de granița cu Iordania: trei civili israelieni au murit

Un atac armat, care a avut loc la unul dintre punctele de trecere dintre Valea Iordanului și Iordania, s-a soldat cu moartea a trei persoane, conform unui anunț făcut duminică de serviciile de urgență israeliene, relatează AFP și Reuters.

Steag Israel

Atacatorul a fost „eliminat”. Foto: Arhivă

După eforturile de resuscitare, paramedicii şi echipele de pe ambulanţă de la MDA (Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii - n.r.) au constatat decesul a trei bărbaţi, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care au fost răniţi de focuri de armă", se arată în comunicatul de presă al serviciilor de urgență israeliene, conform Agerpres .

Un terorist s-a apropiat de zona Podului Allenby din Iordania cu un camion, a ieşit din camion şi a deschis focul asupra forţelor de securitate israeliene care operau pe pod", a transmis armata israeliană.

„Teroristul a fost eliminat de forţele de securitate, trei civili israelieni au fost declaraţi morţi ca urmare a atacului", se arată într-un comunicat al armatei.

Acest punct de trecere a frontierei mai este cunoscut și sub numele de Podul Regelui Hussein. Acesta este situat la jumătatea distanței dintre Amman și Ierusalim, la nord de Marea Moartă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Dezbaterea televizată Kamala Harris - Donald Trump: „O luptă de cuțite într-o cabină telefonică”. Ce spun ultimele sondaje

5 Un avertisment care dă fiori... „Ordinea mondială este sub cea mai mare amenințare de la Războiul Rece încoace”