ASTROFEST 2022 - în Parcul Crângaşi din Capitală

ASTROFEST 2022 - în Parcul Crângaşi din Capitală

ASTROFEST - a VII-a ediţie a festivalului naţional al astronomiei şi explorării spaţiale - va avea loc sâmbătă, în Parcul Crângaşi din Capitală.

Organizatorii manifestării îi invită pe bucureşteni în parc să petreacă împreună cu familia o zi plină de observaţii astronomice, experimente ştiinţifice, cu spectacole, concerte şi conferinţe, roboţi, meteoriţi şi multe expoziţii inedite.

ASTROFEST 2022, care se desfăşoară de Ziua Astronomiei, între orele 11,00 şi 22,00, este un eveniment organizat de Revista Ştiinţă & Tehnică şi Asociaţia Science & Technology, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, prin Centrul Cultural European Sector 6.

Conform unui comunicat al organizatorilor, observaţiile astronomice se desfăşoară pe durata întregului eveniment (este dependent 100% de condiţiile meteorologice) cu ajutorul a 25 de telescoape profesionale. Echipa de astronomi oferă în permanenţă asistenţă, dar şi informaţii interesante şi scurte prelegeri despre corpurile cereşti - Soarele şi petele solare, Luna şi craterele selenare (se pot observa craterele, munţii şi mările de pe suprafaţa Lunii, precum şi zonele de aselenizare a misiunilor Apollo), planete, roiuri globulare, stele duble, roiuri deschise.

Evenimentul este structurat pe două zone: la scenă - unde au loc prezentări tip TEDx, concursuri şi anunţuri şi zona expoziţională - standuri unde au loc ateliere, demonstraţii, concursuri.

În cursul după-amiezii, vizitatorii festivalului se vor putea întâlni cu cosmonautul Dorin-Dumitru Prunariu, care va fi prezentat de Alexandru Mironov.

Echipa Facultăţii de Fizică a Universităţii "A. I. Cuza" din Iaşi va avea la stand un microscop digital pentru a prezenta probe cu analogul de praf interstelar şi doi meteoriţi. Pentru că vor cupla microscopul la computer şi videoproiector, toţi vizitatorii vor putea să vadă imaginile. De asemenea, echipa din Iaşi va aduce un telescop solar, un telescop obişnuit şi un simulator de schimbător de căldură pentru telescopul James Webb. AGERPRES


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…