Ăştia de la EXTERNE sunt CRETINI?Sau fac pe cretinii pentru a FRAUDA?Comunicat MAE

Ăştia de la EXTERNE sunt CRETINI?Sau fac pe cretinii pentru a FRAUDA?Comunicat MAE

Ministerul de Externe, în frunte cu fostul şef de cabinet la lui Teodor Meleşcanu, Titus Corlăţean, continuă jocul murdar cu dorinţa românilor de pretutindeni de a-şi exercita un drept constituţional: VOTUL. După 24 de ore de la comunicatul clar al Biroului Electoral Central, că ministerul poate înfiinţa noi secţii de votare acolo unde acestea sunt necesare, oficialii MAE au produs un comunicat oficial care frizează imbecilitatea. Dacă n-am şti însă că este doar tragere de timp şi încercare de a lăsa lucrurile aşa cum sunt, imbecilitatea este doar un truc ordinar. Realitatea crudă este că ei nu vor să mai înfiinţeze secţii.

MAE: Ne aflam într-un proces intern de evaluare consolidată pentru îndeplinirea atribuţiilor ce ne revin cu privire la înfiinţarea de noi secţii de vot în diaspora
Ministerul Afacerilor Externe se afla intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin cu privire la infiintarea de noi sectii de vot in diaspora, se arata intr-un comunicat de presa trasmis de MAE sambata seara.

Comunicatul integral al MAE

Ministerul Afacerilor Externe a luat nota de Comunicatul Biroului Electoral Central (BEC) nr.30 din 7 noiembrie 2014 prin care se fac precizari cu privire la buna desfasurare in strainatate a alegerilor pentru Presedintele Romaniei, in turul II de scrutin din 16 noiembrie 2014.

Analizand Hotararea BEC nr.4H/4.11.2014 privind interpretarea prevederilor art.54 alineatul 1 din legea nr. 370/2004 pentru alegerea Presedintelui Romaniei (anexata), emisa de BEC in urma reuniunii din 4 noiembrie 2014, in format Biroul Electoral Central (BEC) - Biroul Electoral nr. 48 pentru sectiile de votare din strainatate (BE48SVS) - Ministerul Afacerilor Externe (MAE), si luand in considerare o serie de alte prevederi ale Legii 370/2004 care stabilesc termene imperative referitoare la infiintarea de sectii de vot, MAE a constatat ca din Hotararea BEC nr.4H/4.11.2014 nu rezulta temeiul legal privind infiintarea de noi sectii de votare. Astfel, MAE, de buna credinta, a solicitat BEC, prin intermediul BE48SVS, in data de 5 noiembrie 2014 precizari suplimentare.

Urmare demersului MAE din 5 noiembrie 2014, BEC a transmis adresa nr.1391 ic/BEC/P/2014 si comunicatul BEC nr. 30, ambele difuzate in noaptea zilei de 7/8 noiembrie 2014. Prin acestea, BEC comunica explicit existenta temeiului legal pentru completarea listei sectiilor de votare in strainatate.

Prin urmare, intelegand ca, din momentul emiterii, in noaptea de 7/8 noiembrie 2014, a adresei nr.1391 ic/BEC/P/2014 si comunicatului nr. 30, "BEC (...) a creat cadrul legal pentru exercitarea de catre autoritatea publica centrala cu competenta exclusiva in organizarea si numerotarea sectiilor de votare din strainatate", MAE informeaza ca se afla intr-un proces intern de evaluare consolidata pentru indeplinirea atributiilor ce ii revin in baza legii 370/2004 si a hotararilor, deciziilor, adreselor si comunicatelor emise de BEC.


Citește și:

populare
astăzi

1 O imagine cât o mie de cuvinte...

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 Încă o familie de „obscuri” cu avere uriașă

4 Încă o „poveste de succes” din Ucraina...

5 Citiți asta și apoi aruncați la coș sondajele mincinoase care-l dau pe Simion în turul doi