Asociația Colectiv: Piedone are, moral, partea sa de vină; contestații la candidatură se pot depune până vineri

Asociația Colectiv: Piedone are, moral, partea sa de vină; contestații la candidatură se pot depune până vineri

Asociația Colectiv GTG 3010 precizează că fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, are partea sa de vină, din punct de vedere moral, pentru ceea ce s-a întâmplat în clubul Colectiv și anunță că până vineri, la ora 17,00, pot fi depuse contestații la candidatura acestuia pentru un nou mandat de primar, oferind totodată și un formular în acest sens.

Conform sursei citate, pot depune contestații toți bucureștenii, indiferent de sectorul în care locuiesc, la Judecătoria Sectorului 4, str. Danielopol Gheorghe, nr. 2-4.

"Nu considerăm ca Piedone este singurul vinovat pentru ce s-a întâmplat în Colectiv, însă cel puțin din punct de vedere moral are partea sa de vină. Până își va face treaba justiția din România, nu putem să ne pronunțăm mai mult în această privință", a transmis asociația pe pagina sa de Facebook .

De asemenea, în formularul de contestație se precizează că Primăria Sectorului 4 s-a constituit parte civilă cu suma de 100 milioane euro, reprezentând prejudiciu de imagine adus instituției primarului Sectorului 4.

"Precizăm faptul că prin instituția Primarului se răspunde la toate solicitările privind dosarul nr. 909/P/2015. Astfel, prin semnătura primarului, Primăria Sectorului 4 s-a constituit parte vătămată în dosarul nr. 909/P/2015 și, respectiv, parte civilă cu suma de 100 milioane euro, reprezentând prejudiciu de imagine adus instituției primarului Sectorului 4", susțin reprezentanții asociației.

În formularul de contestație se menționează că un candidat pentru funcția de primar în această perioadă, post-Colectiv, trebuie să fie o persoană "asupra căreia să nu planeze nicio umbră legată de conduita morală, civică", dar mai ales o persoană care să nu lezeze prin candidatura sa "memoria celor 64 de victime ale incendiului și nici să nu adâncească suferința supraviețuitorilor sau a familiilor".

"Vă aducem la cunoștință faptul că au fost depuse, în perioada noiembrie 2015 — februarie 2016, 119 cereri scrise de constituire de parte civilă, întemeiate pe faptul că îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu de către Popescu Cristian-Victor Piedone în legătură cu regimul de acordare a autorizațiilor de funcționare a clubului Colectiv a favorizat urmările rezultatului dezastruos, adică decesul a 64 de persoane", se menționează în contestație.

Sunt invocate și declarațiile lui Piedone din perioada imediat următoare incendiului de la Colectiv, prin care acesta anunța că se va retrage din viața politică.

"Având în vedere că demisia sa din funcția de primar a avut loc pe fondul dramei petrecute la clubul Colectiv, respectiv una dintre cele mai mari catastrofe cu aflux masiv de arși din istoria nu doar națională, ci și internațională recentă, nu credem că Popescu Cristian-Victor Piedone mai poate executa o funcție prin care să fie responsabil de siguranța zilnică a unui număr atât de mare de cetățeni cum este cazul Sectorului 4 al Capitalei", se mai arată în contestație.

AGERPRES/ (AS — autor: Irinela Vișan, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!

5 VIDEO Imagini de la atacul Ucrainei în Rusia...