Asia de Est stă pe un butoi cu pulbere. Zeci de avioane chineze, detectate în jurul insulei Taiwan

Asia de Est stă pe un butoi cu pulbere. Zeci de avioane chineze, detectate în jurul insulei Taiwan

În total, 35 de avioane chineze au fost detectate în jurul insulei Taiwan în doar 24 de ore, a transmis Ministerul Apărării al țării insulare, relatează Agerpres.

Taiwan a detectat avioane chineze FOTO EPA EFE

Taiwan a detectat avioane chineze FOTO EPA EFE

Mișcarea vine în contextul în care China revendica Taiwanul ca parte a teritoriului său. Beijingul spune că nu va renunța niciodată la încercările de a prelua controlul asupra insulei democratice, inclusiv prin forță .

În special în ultimii ani, presiunile puse asupra Taipeiului s-au intensificat. Relațiile au devenit și mai tensionate după învestirea noului președinte, Lai Ching-te, pe care Beijingul îl consideră un "separatist periculos".

În timpul noilor manevre militare efectuate în jurul Taiwanului, China a mobilizat mai multe nave militare şi avioane încărcate cu muniţie reală , afirmând că este vorba despre o "pedeapsă severă" împotriva "separatiştilor".

Săptămâna trecută, Beijingul a inclus pedeapsa cu moartea în noile sancţiuni penale care îi vizează. pe presupuşii secesionişti taiwanezi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii