
„Așa se dresează câinii”/Dezvăluiri din „Camera de Război” a fraților Tate. Adepții își dădeau „doctoratul” în „controlul total al femeilor”
Jurnaliștii britanici Jamie Tahsin şi Matt Shea prezintă într-o carte despre Andrew și Tristan Tate descoperirile făcute despre cei doi frați în urma unei investigații care a avut loc pe parcursul a patru ani.
În noiembrie 2019, cei doi jurnaliști au pătruns, sub acoperire, într-un grup condus de Andrew și Tristan Tate. Ceea ce reprezenta o comunitate exclusivistă de dezvoltare masculină s-a dovedit, în realitate, a fi o rețea de control, violență și exploatare, care a fost descrisă în volumul „Clown World: Four Years Inside Andrew Tate’s Manosphere” („Lumea fraților Tate. Patru ani de investigație în manosferă”, publicată în Regatul Unit în septembrie 2024. Versiunea în limba română a cărții va fi disponibilă și în librăriile din România în aprilie 2025.
În urma investigației, jurnaliștii britanici au descoperit o rețea secretă, denumită „Camera de Război”, care era condusă de frații Andrew și Tristan Tate. În acest loc, bărbații erau instruiți „să devină puternici”, să mențină o femeie sub o stare de supunere, cât și să facă bani prin metode controversate, inclusiv prin videochat.
„Cel puțin 33 de mașini de lux «declarate». O Cameră de Război, unde bărbați din întreaga lume plătesc mii de lire pentru a-și testa limitele masculinității într-o cușcă, alături de luptători profesioniști din Rusia și Polonia. Aproape 11 milioane de urmăritori pe Twitter, actualul X. Aproape 110 000 de studenți înscriși cu taxă la Universitatea Hustlers, unde cel mai important curs îi învață cum să convingă o femeie să muncească pentru ei în industria sexului online. Și două dosare penale”, se precizează în descrierea cărții.
Investigația lui Matt și Jamie a dezvăluit povestea șocantă a ascensiunii lui Andrew Tate în spațiul public și în mințile bărbaților tineri. Cei doi jurnaliști britanici au lansat în ianuarie 2023 și un documentar despre viața fraților Tate, care a dus la primele acuzații publice împotriva acestora pentru violență sexuală și fizică .
Camera de război și misiunile din „testul de doctorat”
Camera de Război, fondată de Andrew Tate, este descrisă în cartea „Lumea fraților Tate” drept un grup sau o rețea în care bărbații care aderau erau învățați pas cu pas cum să cucerească, să controleze și să exploateze femei prin metode inspirate din traficul de persoane.
Se face referire, inclusiv la un așa-numit „test de doctorat”, care reprezenta un set de tehnici menite să mențină o femeie într-o stare permanentă de supunere. „Testul nu se încheie niciodată. Ea trebuie să dovedească în fiecare zi și să treacă proba în fiecare noapte”, se arată într-unul dintre mesajele din interiorul grupului, potrivit HotNews .
„Sclavia sexuală a femeilor – doar o bornă în ceea ce pregătim pentru următoarea formă de doctorat”, mai preciza unul dintre liderii grupului.
Camera de Război este o structură ierarhică, cu „generali”, mentori și figuri-cheie care joacă roluri bine definite, după cum au dezvăluit jurnaliștii în carte. Andrew Tate stă în centrul rețelei, fiind numit „Comandantul”. Alături de el, fratele său, Tristan Tate, joacă un rol strategic, creând imaginea de „bărbat de succes”.
„Testul de doctorat” reprezenta o serie de „misiuni” menite să verifice obediența, izolarea și controlul total al femeii . „Da, așa se dresează câinii”, nota unul dintre lideri într-un mesaj intern.
Iar accesul în Camera de Război nu se făcea în mod gratuit. Bărbații plăteau mii de dolari sau lire sterline pentru a se alătura rețelei și pentru a participa la evenimentele private conduse de Andrew Tate și ceilalți lideri ai săi.
Sursa: adevarul.ro