Așa o fi?

Așa o fi?

După prima anchetă publicată acum o săptămână despre intenția lui Zoltan Teszari, patronul RCS-RDS, de a-și folosi banii primiți (peste 600 de milioane) de la Viktor Orban, premierul Ungariei și amicul lui Putin, pentru a achiziționa stârvul Telekom România, folosindu-se de sluga să Adrian Tomșa, o grămadă de vectori “dezinteresați” mi-au transmis că, indiferent ce scriu eu despre asta, gruparea Teszari-Tomșa tot o să ia Telekomul, scrie Liviu Alexa pe strictsecret.substack.com.

Se uită faptul că eu sunt un simplu jurnalist de investigații, nici procuror, nici membru CSAT, mă doare undeva dacă se va realiza sau nu tranzacția, treaba mea a fost și este să expun opiniei publice o situație aparte și anume că există suspiciuni rezonabile să cred că Rusia vine prin proxy sa își depună icrele într-un domeniu strategic al României, țară NATO.

Dacă primul episod al anchetei mele seamănă cu o lucrare de doctorat, prin complexitatea datelor și nuantelor expuse de mine, episodul de azi e și mai stufos, dar extrem de relevant, cu date mai importante ca oricând în tot acest scandal.

În urma emisiunilor de la Realitatea TV, mie, colegei Anca Alexandrescu și analistului Cozmin Gușă ni s-au contestat următoarele “calomnii”:

  • Clever Media Network susține că nu mai are nicio legătură cu Adrian Tomșa. Azi voi demonstra cu acte acest lucru

  • Ead.ro, Clever Media, Orlando Nicoară și Adrian Tomșa nu au nicio legătură cu entități sau interpuși ai Rusiei. Voi demonstra azi acest lucru

  • Clever Media și Tomșa nu au nicio legătură cu grupul de la Cluj. Voi arăta cine e omul care îi leagă

  • Ead.ro, firma cu drepturile sportive deținută de Tomșa și Orlando Nicoară nu presează și șantajează - voi prezenta un articol superb semnat de Nicoară fezandându-și concurența sau făcând declarații șocante despre echipe și oameni din fenomenul fotbalistic românesc

  • Quantum Project “vehicolul financiar” prin care se dorește achiziția Telekom este o structura financiara puternica zice Tomșa. Eu dovedesc ca este un prezervativ financiar spart , un SRL amărât fără anvergură comercială


Atacul la Cozmin Gușă. Când rusofilul Orlando Nicoară strigă “Rușii”

Realitatea TV este singura televiziune de top care mi-a întins o mână de ajutor în expunerea anchetei mele despre Teszari, asta ar trebui să fie deja măsura clară a șantajului logistic și financiar al lui RCS-RDS față de canalele de televiziune care se tem să nu fie scoase din grilă, ba unele primesc chiar și sume serioase lunar de “reclamă" la Digi.

Răspunsul grupului Clever Media s-a îndreptat în mod diferit asupra “combatanților”: eu am fost amenințat cu judecata de către Orlando Nicoară, ba chiar amenințat cu nu știu ce convorbiri de șantaj, Realitatea și Anca Alexandrescu au fost “pârâte” la Consiliul Național al Audiovizualului căruia patronul Prima TV i-a cerut nici mai mult nici mai puțin decât ștergerea de pe fațapământului a licenței Realitatea!

Într-un final, a venit și atacul brut și penibil la Cozmin Gușă, tot din partea lui Orlando Nicoară, asociatul lui Tomșa: aceleași povești cu pești despre un Gușă care ar fi atâta de influent încât ar reprezenta interesele Rusiei în România.

Sigur, pentru idioții din bula lui Orlando, “argumentele” acestuia sunt suficiente, căci nimeni dintre prietenii săi nu s-a întrebat: dacă Gușă ar reprezenta interesele Rusiei, de ce critică la Realitatea tocmai achiziția unui asset cu bani proveniți de la amicul cel mai bun al lui Putin?

Însă, așa cum voi arăta mai jos, nenea Orlando Nicoară prin firma pe care o deține cu Tomșa, aia cu drepturile sportive, este cea care s-a înciotat cu un personaj absolut sulfuros legat la Rusia, pe care l-a avut chiar și acționar!

Numele sau este Vasile Iuga, un bătrânel controversat, care apare de-a lungul carierei în ipostaze surprinzătoare și în momente cheie ale României recente.

Dar mai întâi dovada că Vasile Iuga a fost până în 2020 acționar al EAD.ro, coleg de business cu domnul Nicoară. Ca să nu fie discuții.

Însă domnul Iuga este un personaj complex, cu legături complexe. Una este asocierea sa directă cu rușii.

Unde este administrator domnul Iuga? Ooo, chiar la ALRO Slatina, companie deţinută de grupul rus Vimetco, controlat de omul de afaceri Vitali Machitski. Fiul acestuia, Pavel Machitski ocupă funcţia e director financiar adjunct la nivelul grupului şi este membru în CA la Alro Slatina, Vimetco Trading SRL şi Vimetco NV.

Proprietarul rus al ALRO este susținut de un KGB-ist care conduce industria de apărare a Rusiei: legătura lui Machitsky cu serviciile secrete rusești este printr-un prieten din copilărie, născut în același oraș cu el, în Cheremkhovo, din regiunea Irkutsk, de pe malul lacului Baikal.

Este vorba despre Serghei Viktorovich Chemezov (foto jos), directorul general al unui grup de firme din industria de apărare deținut de statul rus.

Fost agent KGB și general de rang înalt, Chemezov s-a împrietenit cu Vladimir Putin încă de pe vremea când ambii lucrau, în anii 1980, ca ofițeri ai temutului serviciu secret rusesc în Dresda, Germania de Est.

Dar domnul Vasile Iuga are mai multe “fațete” decât un cub Rubik. El a fost acționar și în ventilatul “vehicul financiar” Quantum Project, despre care domnul Adrian Tomșa spune l-a folosit acum când cu memorandumul Clever cu OTE: avaaai, a cumpărat domnul Tomșa acțiuni de la Iuga, un om uns cu alifii rusești? Tztztz, săracul Gușă, e pur și simplu umilit la nivel de relații cu Rusia față de Tomșa, Orlando și Iuga!

V-am zis, aveți puțintică răbdare, domnul Vasile Iuga e ȘI mai special ca personaj. Fost country manager al PwC, domnul Iuga e un securistofil sadea. Și, ca orice securistofil sadea, s-a anturat dintotdeauna cu oameni din siajul serviciilor secrete.

Uite, a scris chiar și o carte împreună cu Mihaela Nicola, fostul PR al lui Florian Coldea, adjunctul pensionar al SRI, dar și consultant de imagine pentru SRI, Laura Codruța Kovesi și George Maior, fost șef al SRI.

Domnul Iuga, fost asociat al lui Orlando Nicoară și Adi Tomșa, mai are și o veche relație cu grupul de la Cluj. Atât de veche că a trebuit să scormonim bine în colecția revistei Sinteza, deținută de senatorul Vasile Dâncu, unde am găsit hapt în anul 2014 un minunat interviu plictisitor cu Iuga - vezi AICI .

Cum adică, nu știți de revista de cultură Sinteză? Vaaaai, nu e problemă, vă reamintesc eu: e o revistă minunată de “gândire strategică” patronată de senatorul Vasile Dâncu și sponsorizată la greu ani de zile de Teszari din banii RCS-RDS (se vorbea la un moment dat de suma de 30 000 de euro lunar, bani veniți pentru “reclamă” la Digi).

Știu că vă doare deja capul de la atâția securiști, dar abia am început, dragii mei cititori.

Vasile Iuga este și amic la cataramă cu alt membru al Grupului de la Cluj, Ovidiu Turcu, un tip extrem de discret care nu apare în legenda publică despre Grupul de la Cluj, dar care participă la evenimentele și mesele acestei “brigăzi". Turcu este cel care a preluat in noiembrie 2015 acțiunile casei de sondare IRES deținută de Dâncu ca să îi mascheze acestuia interesele când a plecat ca vicepremier la București.

Cum? Cumpărând de la Vasile Dîncu Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES), cu 4.3 milioane de lei (aproape 900.000 euro), cel mai probabil ca acesta să justifice anumite găurici din declarația de avere.

Dar Ovidiu Turcu a fost un personaj foarte important în creionarea guvernului Cioloș constituit în noiembrie 2015. Cu Dacian Cioloș, clujeanul Turcu are o relație foarte solidă de ani de zile, acuma decideți voi dacă pe linie securistică sau nu. Atât de solidă încât chiar când Cioloș era premier, a petrecut revelionul la vila de lux a lui Turcu.

În momentul constituirii guvernului Cioloș, Turcu a tras tare să impună doi oameni: pe Vasile Dâncu in Guvern și pe Vasile Iuga, în postul de consultant principal al programului de guvernare al lui Cioloș.

Pe Vasile Dâncu l-a promovat că e parte din Grupul de la Cluj, asta v-am zis. Și cu Iuga a fost succes maxim. Iuga a devenit “consultant” pentru programul de guvernare “România Competitivă”.

Un complot cu vechime

Vasile Iuga, Vasile Dâncu, Teszari și Adrian Tomșa “croșetează” de ani de zile achiziția Telekom România. Pentru acest deziderat, s-au folosit mereu de un insider, un trădător comercial de calibru: Ovidiu Ghiman, într-o vreme unul dintre cei mai puternici români ca funcție din Telekom România, personaj care avea și are legături directe cu Adrian Tomșa de mai bine de un deceniu.

Iată-i în 2017 punând telekomul la cale pe Dâncu, Ghiman și Iuga, la un restaurant de fițe din București, așa cum dezvăluia la acea vreme tabloidul Cancan.

Atat de vechi e planul lui Teszari de a lua Telekomul! Folosindu-se de spionul economic Ovidiu Ghiman care tinea legatura cu Tomsa, Teszari a stiut la secunda tot ce se intampla in Telekom Romania si asta s-a intamplat ani de zile!

Cancan l-a descris perfect pe Ghiman in articolul din 2017:

“… omul care face combinaţiile din spatele ROMTELECOM (actuală Telekom). Un adevărat şmecherilă, băgat în multe chestii cu cântec. Poate unul dintre cei mai bogaţi angajaţi din România (deţine foarte multe proprietăţi imobiliare şi investeşte în continuare). E personajul care trasează liniile de dezvoltare ale Telekom, peste CEO ca influenţă şi putere, după cum chiar el a povestit în repetate rânduri. Iar altfel are un cuvânt greu de spus în privinţa licitaţiilor la care participă Telekom, din funcţia sa de director comercial business”.

Si Ghiman era un mare admirator al revistei Sinteza a domnului Dancu, tragand sfori ca publicatia sa primeasca cat mai multa reclama de la Telekom:

Bineinteles, prietenia lui Ghiman cu Tomsa a continuat si dupa ejectarea primului din Telekom. Azi, Tomsa ii face imagine lui Ghiman in publicatia sa, Profit.ro, ca asa e frumos.


Dovadă că Tomșa și Teszari încă mai sunt “căsătoriți” comercial

Înghesuit de tot mai multe argumente, sluga lui Teszari, Adrian Tomșa, face eforturi teribile să dezmintă legătura cu tutorele său financiar. Că e Orlando Nicoară, că e “grupul” Clever, mereu se zbiară că în achiziția Telekom România domnul Tomșa reprezintă interesele unor privați (nu îi numește) și că nu are nicio treaba cu Teszari.

Păi, eu o să vă arăt astăzi că, cel puțin în privința firmei West Network Invest SRL, domnul Tomșa e acționar alături de RCS-RDS, ba chiar că in 2022 a fost votat să rămână administratorul firmei pentru încă 4 ani!

Pai, una fumam, alta vorbim, domnule Tomsa?


Carcasa Quantum - un sereleu fără snagă financiară

În toate comunicările recente ale grupului Clever Media Network, domnul Tomșa ne vorbește despre “un vehicul financiar” solid din punct de vedere financiar pe care ar urma să se dezvolte “un brand puternic românesc”.

Dar Quantum Project SRL, așa cum e el azi, deținut de Tomșa, este o glumă de societate comercială, cu zero cifra de afaceri.

Mai sunt câteva Quantum-uri în galaxia minciunilor lui Tomșa: Quantum Advisors SRL și Quantum Capital Projects SRL, firme moarte care l-au avut pe Vasile Iuga pe post de acționar.

În fine, un Quantum la care merită să ne uităm mai este și Quantum Telecom SRL, firma pe care Tomșa o deține în parteneriat cu Nicușor Sorel Schelean, un om de afaceri din Caras-Severin,

Sotii Schelean sunt si ei foarte speciali. Doamna Schelean este patroana de la Favorit TV. Nenea Schelean este insa, pe langa un politician traseist, unul dintre cei mai vechi actionari ai RCS-RDS.

Numele lor apare în cea mai mare gogoriță bursieră din ultimii 10 ani: acolo îi regăsim și pe soții Schelean, vechi cunoștințe de-ale lui Teszari (și asociați).

În piață, se vehiculează ideea că Tomșa și cu Schelean, acum om de afaceri din zona Caraș-Severin, au primit de la Teszari ordin să creioneze proiectul achiziției Telekom.

Schelean însă, ca și Tomșa, este acționar în niște firme care sunt praf și pulbere, cu cifre de afaceri mici și pierderi.

Stați liniștiți, nu trebuie să aibă ei bani pentru asta, are domnul Teszari bugăt!

Însă asta este adevărul de acum: Quantum Projects este un sereleu obosit. Ce garanții a pus sereleul în fața grecilor de la OTE, de unde le-a avut Tomșa? Cine furnizează 100 de milioane de euro în cazul în care tranzacția s-ar desăvârși?

Căci 100 de milioane nu-s bani de ici, de colea.


Can you hear the drums, Orlando?

Orlando Nicoară ar putea fi considerat un neica-nimeni în toată ecuația scandalului achiziției Telekom România de către proxyul lui Zoltan Teszari, Adrian Tomșa, devenit peste noapte în presă plătită “milionar”/”mogul media”/”experimentat om de afaceri”.

Nu e chiar o fantomă acest Orlando, chiar dacă are privirea ștearsă a unui acoperit, are și el suflet, și are și câteva talente.

Ca și în romanul lui Jack London - Mihail, Câine de Circ - Orlando e o jivină utilitară care are mai multe talente - “cântă”, “sifonează”, “tușește” și “latră”, în funcție de disponibilitatea stăpânilor de a-i da comenzi.

Tare ca fularul, Adi Tomșa l-a pus pe Orlando Nicoară să îmi trimită săptămâna trecută un “drept la replică”

Orlando nu e singur pe piața bichonilor media. Există chiar o “haită” de asemenea bichoni, din care mai fac parte, de exemplu, Dragoș Stanca, președintele BRAT - Biroul Român de Audit Transmedia – organizația de măsurare a performanțelor produselor media online, outdoor, radio și prinț care reunește 160 de membri din industrie (publisheri, clienți, agenții de publicitate, companii OOH, radiodifuzori și organizatori de evenimente).

Dragoș Stanca e șeful BRAT, da?

Pe Stanca ni-l aducem bine aminte din postura de hârtie de budă pentru fundul lui SOV în 2010, așa cum arată stenogramele de mai jos:

Sau Cătălin Tolontan, zeitate media care și-a făcut treaba în ograda Ringier și care, deconspirat în intențiile sale de golani mai mari din industria pariurilor (mai mari decât Florian Coldea, zic), se va îndrepta în curând spre “un nou proiect media”, desigur, și mai independent, și mai frumos, și mai spălățel.

Că așa le plac la băieții ăștia trei, doar trusturile, doar mogulii, merg și se îndestulează din banii altora mimând virginitatea morală, sug informații pentru servicii și, când mogulii scăpată, reconfirmă lipsa de caracter scuipând și ei peste mormântul foștilor binefăcători.

Orlando Nicoară l-a slujit ani de zile pe Adrian Sârbu, un terchea-berchea norocos care a avut șansă să facă Pro TV. Acolo, Orlando a avut “misiunea” de a supraveghea coloana vertebrală a grupului Mediafax Group care într-o vreme conținea bijuterii adevărate: Ziarul Financiar, Mediafax, gândul.info, prosport.ro.

Cand Sarbu a inceput sa aiba probleme penale, si Orlando Nicoara a fost trimis in judecata. Dar…

Dar ce sa vezi… penalul Orlando Nicoara s-a “scos”. Cum? Ne-a spus Cozmin Gusa recent:

"Orlando Nicoară, fostul șef de la MEDIAFAX, l-a denunțat pe binefăcătorul lui Adrian Sârbu. Deși au furat împreună, el a rămas în libertate fiind martor sub acoperire, iar Adrian Sârbu s-a dus la pușcărie nu știu câte luni, arestat pentru angajări semnate de Orlando Nicoară", a spus Gușă recent pe site-ul Realitatea.Net.

Să nu credeți că Orlando a rămas mult timp fără stăpân. Nu, n-ați înțeles. Sârbu nu a fost niciodată stăpânul lui, Orlando are stăpâni adevărați, fantomatici, puternici. Sârbu a fost țintă operativă.

Până să îi găsească Stăpânii lui o nouă familie media adoptivă pe care să o “smântânească”, Orlando Nicoară s-a apucat de “forat” la minereul bugetului de marketing al OMV Petrom, folosind pe post de interfață o rudă în firma EAD.ro (da, da, o rudă de genul mamichii lui Orlando care azi are drepturile sportive pentru Superliga și mai multe competiții) și asociindu-se în EAD.ro Interactive cu Cristina Pazara, cu totul întâmplător nevasta lui Dan Pazara, pe atunci șeful de comunicare corporate al OMV Petrom.

Ziarul Bursa scria în 2018 că așa porceală a făcut Dan Pazara cu banii de marketing ai OMV Petrom (redirecționați în parte către firma nevestei și a lui Orlando) încât s-a lăsat cu acuzații grave în Comisia de Disciplină a gigantului petrolier.

Cristina Pazara, fondatoarea firmei EAD.ro, alături de ruda lui Orlando, este nimeni alta decât Tana (Cristina) Ardeleanu, fosta ziaristă de investigații la Ziua care a fost în mijlocul unui uriaș scandal de presă la finele anilor 2000, încercând să “sape” la devoalarea legăturilor lui Ion Iliescu cu KGB.

Iniția, Ead.ro era doar o agenție de marketing/publicitate. După eșuarea vacii de muls OMV Petrom, Orlando Nicoară a fost “lipit” de Stăpânii săi de noua să țintă operativă, întâmplare despre care ne vorbește tot Cozmin Gușă care a dezvăluit, într-o intervenție la Realitatea PLUS, schema prin care Orlando Nicoară a ajuns în cârdășie cu Adrian Tomșa (patronul de fațada al Prima TV) și Vasile Dâncu (fost consultant media la Digi 24, consultant la echipa CFR Cluj, consultant la Clever Media Network), la scurt timp după ce partenerul său de business Adrian Sârbu a fost arestat.

„Orlando Nicoară e cel care le-a fost băgat pe gât. El nu era la inceput în această combinație. Era doar Adi Tomșa. Era sfătuit de Vasile Dîncu pe care-l considera un mentor. Și Nicoară a venit în această combinație după ce a trecut pe la DNA după care Adrian Sîrbu a fost arestat. Nicoară a devenit un om de încredere și a fost furnizat.

Tomșa nu-l știa pe Nicoară, înainte de a-l prelua ca acționar minoritar în această combinație. Atunci putem să înțelegem cum se dau întotdeauna niște călăuze, ghizi sau niște pioni din interior, că probabil ăsta o fi fost rolul lui, iar eu văd acest comunicat de amenințare la adresa lui Liviu Alexa și Realitatea PLUS realizat de Nicoară”, a spus Cozmin Gușă, în emisiunea Culisele Statului Paralel.

Exact acum 6 ani se intampla intrarea lui Orlando in “schema”: avem si dovada.

În articolul de mai sus, nu se spune CUM a luat Adrian Tomșa de la Paszkany drepturile de difuzare ale Ligii 1. Și mai ales cu ai cui bani. Vă spun eu: ai lui Teszari, printr-un mecanism financiar pe care îl voi dezvălui la momentul oportun.

Băiețîi ăștia doi, Nicoară și Tomșa, pur și simplu nu aveau de unde să pună ei cașcaval de ordinul a zeci de milioane de euro pentru drepturile de transmisie ale Ligii 1. Nu aveau realmente de UNDE să ii dea lui Burci milioanele plătite pentru Prima TV.

Asta pentru că EAD.ro era un rahat cu perje din punct de vedere comercial până în 2017…

… la fel și Clever Media Network. Ce coincidență, nene, ambele firme, vai, mama lor, au explodat simultan în 2017 și au urcat la cifre de afaceri amețitoare cu totul întâmplător, nu?

Să ne înțelegem. Șantajul comercial practicat de băieții ăștia doi, Orlando Nicoară și Tomșa, prin firma EAD.ro, are mai multe layere.

Primul layer - mecanismul de control al concurenței lui Digi. Vodafone și Orange sunt obligate să cumpere transmisiuni sportive la pachet cu “prezența” în exces pe grilele acestor cabliști a tuturor produselor media din grupul Clever. Pentru unul dintre aceste produse, mă refer la Prima TV, iesită din must carry, concurența chiar plătește ca ea să fie în grile, hahaha, deși Prima e locul 13 la audiențe!

Al doilea layer - este cel prin care, din timp în timp, Nicoară pune presiune pe Liga Profesionistă de Fotbal și pe campionatul românesc. S-a ajuns la momente în care Nicoară a avut tupeul să intervină în dispute ce privesc afacerile unor cluburi: ia, priviți, cum își dă Nicoară cu părerea despre Talpan și conflictul cu FCSB.

Deși, prin forța pe care o au, aceea de finanțatori ai cluburilor din Liga 1, Tomșa și Orlando ar trebui să manifeste o stare de neutralitate, în țărănia lor, au avut tupeul anul trecut să încerce un take over la clubul Dinamo. Cel mai probabil au fost opriți de Stăpâni, căci ar fi fost o stare de incompatibilitate vădită! Dar e de notat încă o dată cât de șmecher se crede Tomșa!

Al treilea layer - una dintre cele mai periculoase nuanțe ale șantajului comercial practicat de Nicoară, Tomșa și Ead.ro este felul pervers în care controlează comunicarea moderatorilor și invitaților “speciali” din emisiunile sportive ale Digi și Prima Sport.

Ca să nu mai zic ce mumos susține interesele industriei de pariuri sportive, așa cum vedeți mai jos:

Realizatorii si invitatii de la Digi au adeseori interventii stranii din punct de vedere editorial, de exemplu, cand argumenteaza in apararea unor greseli flagrante ale VAR, care VAR a fost implementat, desigur, de Ead.ro…

Când e nevoie că interesele de imagine ale FRF să fie susținute, Orlando Nicoară se implică. Dintr-o dată iese la rampă Ilie Dumitrescu, imaginea unei case de pariuri, și ne “liniștește” cu privire la X decizie: de pe site-ul Digi Sport am aflat de ce e bine să nu îl înjurăm pe Edi Iordănescu pentru titularizarea lui Pușcaș (noroc ca a fost cu noroc).

Când FRF are nevoie de liniște pe partea de opinie publică, Orlando se conformează. Nu vrea să îl supere pe domnul Dâncu, susținătorul fervent al domnului Burleanu.

Ca să mai întăresc încă o dată cât sunt de ipocriți Tomșa și Orlando Nicoară când mă acuză de exagerare când afirm că Teszari vrea de ani de zile halca Telekom și că îl folosește pe Tomșa pe post de sluguță, dați-mi voie să vă arăt acest articol, căci ce spun eu o spunea chiar GSP-ul în 2019! Ia să citim cu atenție !

Articolul ăsta are cam 4 ani și jumătate de când a apărut. De ce nu s-au opărit și ATUNCI Orlando Nicoară și Tomșa, de ce nu au dat în judecată Gazeta Sporturilor pentru “insinuările” de mai sus?

În fine, ultimul argument al ipocriziei puturoase a acestui Orlando Nicoară care mă acuză că, prin intermediul unei anchete de presă, proferez calomnii și hărțuiesc Clever Media.

Este vorba de un articol scris chiar de el, Orlando Nicoară, anul acesta pe 9 martie, pe blogul său. Inițial, am crezut că e scris chiar de mine :)) fiindcă “jurnalistul” Nicoară, din postura “neutră” a asociatului cu Tomșa, DISTRUGE fondul de investiții european ACP, cu sediul central în Viena, care licitase înainte pentru Telekom, exact la OTE.

Orlando Nicoară, folosind în martie exact argumentele pe care le folosesc și eu ACUM, când contest legitimitatea demersului Clever în tranzacția Telekom, îl atacă la cel mai șantajist și hărțuitor mod pe bulgarul Spas Rusev, aflat în spatele ACP, despre care Orlando zice că nu e bun, că are legături cu Rusia, că nu are experiență în telecom și că e pericol mortal pentru siguranța Statului Român dacă ia bulgarul.

Folosind surse “demne de încredere”, adică citând din propriile produse media news.ro și Profit.ro, pe care le deține, Nicoară bagă din top:

In articolul sau, domnul Orlando zice “grele” despre bulgar, cand sustine ca acesta nu e potrivit pentru achizitia Telekom:

“ Fondul are zero experienta in domeniul Telecom, neavand nicio investitie majora. Mai mult, telecomul nici nu se afla printre domeniile preferate de fond, asa cum se poate vedea in captura preluata de pe siteul lor”.

Hahahaha, ce escrocherie argumentativă din partea lui Orlando, câine de circ! Păi, nenea, dacă ziceai asta în martie 2023, zi-mi și mie acuma, în noiembrie 2023, ce EXPERIENTĂ are Clever Media Network în domeniul Telecom? Aha, știu la ce te referi: experiență are domnul Teszari, care v-a scos la înaintare.

Mai am un citat din articolul lui Nicoară care mă frapează atât de tare încât pot fi bănuit de plagiat în ceea ce privește ancheta mea de săptămâna trecută. Este izbitoare similitudinea rationamentelor lui Nicoară din martie 2023 cu cele ale lui Alexa din noiembrie 2023:

… in spatele acestui fond se afla altcineva care doreste sa controleze infrastructura strategica detinuta de Telekom Mobile Romania, chiar dacă anumite ratiuni de business dau cu virgula si nu sunt importante . Cine ar dori sa controleze o infrastructura strategica de comunicatii intr-o țara membra UE și NATO? (Orlando Nicoara - AICI )

Când îl hărțuiește pe Rusev în articolul său, Orlando Nicoară pune în martie 2023 niște întrebări așa de pertinente, încât i se potrivesc și lui Tomșa, asociatul său, chiar și în noiembrie 2023:

O astfel de tranzactie are nevoie de avizul CSAT si e putin probabil ca serviciile de informatii sa dea aviz favorabil pe o tranzactie in care Rusev, cu un puternic background rusesc in spate, sa cumpere un operator de mobil in Romania, care detine o puternica infrastructura nationala, critica, pentru realizarea comunicatiilor. Este ACP o interfata pentru Spas Rusev/entitati controlate de el? Se repeta incercarea de anul trecut, de a primi avizele, de data asta printr-un alt vehicul? zice Nicoara.

Ei, ei, domnule Orlando Nicoară, ce bine le mai ziceați în martie și cum va enervează aceleași spuse venite de la mine acum!

Trecând peste faptul că este dovedit că Quantum Project nu are un ban în buzujeb și că Rusev avea la acea vreme (și mai are) 1,2 miliarde euro în cash, în urma unei tranzacții, închei cu solicitarea dvs. din finalul articolului…

ar trebui sa fie exclus ca un investitor finantat de banci rusesti sa poata cumpara o companie de comunicatii in Romania, care detine o importanta infrastructura nationala de comunicatii, adica o problema de securitate nationala.

Autoritatile ar trebui sa clarifice:

1. Daca Spas Rusev este implicat in vreun fel in aceasta tranzactie/posibila tranzactie.

2. Daca alte entitati se afla in spatele ACP.

… și zic și eu așa:

Ar trebui să fie exclus ca un investitor precum Tomșa Adrian, o săgeată, finanțată de unul pe nume Teszari Zoltan, care a primit 625 de milioane de euro de la un apropiat de-al lui Orban Viktor, prietenul lui Putin să poată cumpără o companie de comunicații în România, care deține o importantă infrastructură națională de comunicații, adică o problemă de securitate națională.

Ar trebui să fie exclus ca un investitor de carton susținut de securiști rezerviști și brokeri de dosare, cu consultanți ce au lucrat și pentru listarea RCS-RDS și pentru oligarhi ruși, apropiați de Putin, să fie lăsați să violeze cu prezervativ securitatea României.

Autoritățile ar trebui să clarifice:

1. Dacă Teszari Zoltan este implicat în vreun fel în această tranzacție/posibilă tranzacție.

2. Dacă alte entități se află în spatele Quantum Project, gluma aia de sereleu.

Continuarea articolului: strictsecret.substack.com


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

2 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

3 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

4 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron

5 Navă rusească prinsă în Marea Irlandei „șurubărind” într-o zonă cu conducte de energie și cabluri submarine de internet