Așa o fi?

Așa o fi?

De luni bune, nu este zi în care vreun șef de guvern occidental, lider de serviciu secret aliat sau prestigios cotidian internațional să nu anunțe nu doar iminenta ”invazie rusă din Ucraina”, dar chiar și ziua, ora și locul unde va avea loc! Mai mult decât atât, Bloomberg s-a și grăbit să anunțe că invazia a avut deja loc. În timp ce ditamai ”The Guardian” s-a resemnat că invazia nu va mai avea loc pentru că soldații ruși și ucraineni s-au infectat cu COVID”.

Cu nervii însă prea tari ca să fie zdruncinați de o asemenea isterie propagandistică, adevărații băieți deștepți ai sistemului și-au pus imediat problema cu ce ne alegem și ”noi”, de pe urma ”invaziei”. Pentru că România se știe deja cu ce s-a ales: cu încă 1.000 de militari americani. Plus câteva sute de militari francezi. Și orice alte trupe străine – fie ele și aliate! – care vor avea chef să își mai construiască un ”cap de pod” în Colonia care nu este nici în Schengen, dar nici nu poate scăpa de vizele SUA !

Legile Armatei, ca ”Frații Petreuș”!

După cum dezvăluiam recent, viitorul șef al Direcției Generale de Informații a Armatei va proveni din pepiniera de cadre a SRI. De altfel, noua ”camaraderie” dintre servicii, dacă se va merge în același ritm, fiind foarte posibil să se finalizeze cu o adevărată ”aborbție” a rămășițelor structurii generalului Hăpău în ”noua familie” a serviciilor. Una la care noul ministru al Apărării slujește cu consecvența-i binecunoscută. Astfel că Vasile Dîncu a preluat din mers una dintre cele mai ingrate misiuni primite vreodată chiar și de poate cel mai ”bătrân combinator” politic al sistemului.

Pentru că tocmai în aceste zile, în care după ”tsunami”-ul propagandistic care a însoțit pandemia, românii suportă tot mai greu până și ”valul” mediatic al nevăzutului război din Ucraina, serviciile sunt pe cale să se aleagă cu legea pe care nu reușesc să o treacă de opt ani de zile! De când până și ”marele Băsescu” începuse să se dezică de ”sistemul ticăloșit” pe care tot el îl crease. Și uite cum propaganda operativă s-a repezit să ”limbuiască” operațiunea denumită ”primul pas spre normalitate”.

Astfel că Vasile Dîncu a avut grijă ”să se scape” cât se poate de controlat, la radio, despre prioritatea absolută a ministerului în fruntea căruia a fost instalat în locul lui Sorin Grindeanu: ”Este vorba de un pachet de legi privind apărarea națională, care sunt în consultare de mai multă vreme, care sunt în acest moment gata în cea mai mare măsură. Legea privind apărarea cyber, alte legi care țin de zona Apărării, un întreg pachet de legi. Cred că este nevoie acum, pentru a putea să realizăm toate procedurile, inclusiv legate de prezența înaintată în această zonă, este nevoie de cadru legislativ complet. Cred că avem un nucleu de trei legi care sunt fundamentale și pe care le vom pune în discuție foarte rapid. În general, legile au fost în dezbatere publică în anii trecuți, dar evident că nicio lege importantă nu poate să ocolească dezbaterea publică, inclusiv Legile Apărării. În funcție de substanța acestor legi, vom vedea dacă este nevoie de procedură de urgență. Nu am stabilit încă modalitățile, suntem în momentul în care facem o ultimă revizie împreună cu toate ministerele a acestor legi și vom vedea urgența lor, vom vedea completitudinea lor din perspectiva situației de acum și vom stabili exact și procedurile de promovare. Sunt legi care se referă la Apărare, la pregătirea populației pentru apărare și mai sunt și alte legi”.

Ei, și dacă nici ”domn profesor” nu se mai pricepe să ”îmbrobodească” ca nimeni altul ”în numele serviciului”, atunci cine? Așa că, sub pretextul invaziei ruse din Ucraina și a ”pregătirii populației pentru Apărare”, se va forța trecerea ”la pachet”, ca ”frații Petreuș”, prin procedură de urgență, și a Legii securității cibernetice. Și să vedem – mai ales la ce clasă politică debilă avem! – ce lider de partid se va opune ”pregătirii populației pentru Apărare”! Astfel că parlamentari și miniștri deopotrivă vor trece o lege pe care serviciile nu au reușit să o treacă încă de când Băsescu era la Cotroceni! Și pe care nici măcar Guvernul ”tehnocrat” al lui Dacian Cioloș nu a putut-o impune în cele din urmă.

Telefon… Cernavodă… BUM!

Cam acesta va fi, pe scurt, ”punctajul” care urmează a fi ”recitat” de propagandiștii sistemului pentru ca Legea Cyber să treacă fără probleme. ”Noua familie a serviciilor ” – cu excepția care întărește regula, desigur! – bătând deja palma pentru împărțirea ”hălcilor” de influență de după intrarea în vigoare a legii apărării cibernetice. Astfel că, în paralel cu declanșarea de noi atacuri mediatice pentru ”fezandarea” Curții Constituționale, va fi reluat ”punctajul lui Bostan”. Cel care în scurtul său mandat de ministru al Comunicațiilor în Cabinetul Cioloș s-a remarcat nu doar prin oribilul atac la adresa profesorilor ”cu salariul mic”.

”Centrala de la Cernavodă poate fi aruncată în aer cu telefonul”! Asta ni se va spune…

Dar, cel puțin printre inițiații sistemului, prin ”fanatismul” cu care s-a agitat surprinzător de mult, mai ales pentru un investitor privat. Fie el și unul cu ”școala vieții” șlefuită tot la Academia Națională de Informații ”Mihai Vitreazul”… Marius Bostan fiind promotorul ideii că un smarthpone este atât de puternic încât prin ”folosirea excesivă” a acestuia se poate ajunge inclusiv la atentate teroriste precum aruncarea în aer a Centralei de la Cernavodă! Mai mult decât atât, ministrul tehnocrat care a forțat primul adoptarea legii cyber îmbrățișase și teza că, astfel, orice posesor de smartphone din România poate deveni un ”terorist fără știință”, la cât de ușor poate fi preluat controlul telefonului sau serverului său! Singura soluție rămasă?

Prin Legea cyber securității, anumite servicii secrete să aibă practic posibilitatea să monitorizeze ”live” orice smartphomne sau computer, privat sau de stat ! Acum bineînțeles că ”împachetarea” mediatică a Legii era ” frumos poleită” cu ”necesitatea creșterii capacității de răspuns la atacurile din mediul virtual”: ” Aspectele legii securității cibernetice care au fost declarate neconstituționale au fost corectate. Legea securității cibernetice face operabilă elaborarea strategiilor și a planurilor de măsuri, însă este nevoie de adoptarea legii securității cibernetice pentru a putea operaționaliza un anumit tip de răspuns și a crește capacitatea de a răspunde la aceste atacuri cibernetice”. Iar tot acest ”punctaj” tocmai ce va fi reluat de Dîncu! Incluisv asigurările că ” nu vom emite reglementări în acest domeniu fără o discuție prealabilă și o participare a tuturor actorilor în domeniu”.

Atâta doar că acum vorbim de niște ”actori grăbiți”, care vor trece Legea securității cibernetice pe repede înainte, la ”momentul operativ” oportun. Și anume atunci când, scăpați în fine de restricțiile de peste doi ani de pandemie, românii vor da iama fericiți în vacanțe. Și fără să aibă habar că astfel tocmai ce li se va pune ”lațul” altor restricții. Pentru că, dincolo de ”bla-bla”-urile cu ” reglementările”, cert este că orice smartphone sau computer din țara asta va putea fi monitorizat! Dar nu pentru că ai fi suspect de comiterea vreunei infracțiuni… Ci pentru ”prevenirea atacurilor cibernetice asupra Centralei de la Cernavodă prin preluarea controlului mobilului sau calculatorului”, ca să dăn un singur exemplu care va fi folosit în perioada următoare de proganda ”noii familii” din servicii. Cea din care lipsește o singură structură… Și care, după ce Legea Cyber a rămas ”orfană” după ce ”părintele 1” nu a reușit să îi dea viață, a înmânat-o acum spre adopție legislativă ”părintelui 2” Dîncu…

SURSA: National.ro/Cătălin Tache



populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, oameni buni, asta înseamnă Rusia!

2 Andrei Caramitru cam spune adevărul despre oligarhii tech care-și învârt cozile pe lângă Trump...

3 Spre asta se îndreaptă omenirea, oameni buni? Și noi, cu Georgescu, suntem în „trend”?

4 SRI, răspuns „gri” cu privire la desființarea înainte de alegeri a direcției care se ocupa de apărarea Constituției

5 Reacția unor turiști americani într-un supermarket din România. Ce au spus despre produsele românești