Așa o fi?
Cu doar câteva luni înainte de arestarea mâinii sale drepte, generalul Iulian ”Cristi” Gherghe, Marian Hăpău a pornit o minuțioasă operațiune de ”auto-legendare” cum că el unul iese la pensie… Scârbit chipurile de faptul că el unul, ditamai generalul conducător de serviciu secret stă într-un apartament de bloc comunist, aidoma cumătrului său, generalul Silviu Predoiu de la Serviciul de Informații Externe. Astfel că propaganda operativă a șefului Direcției Generale de Informații a Armatei a avut grijă să dea ”sfoară” în tot sistemul că generalul Marian Hăpău își caută un loc de muncă onest și complementar pensiei speciale, la o companie de stat ținând de securitatea energetică națională.
Ce s-o ascunde în seiful personal al generalului Hăpău!Mai stă o tură!
Conform unei decizii luate de către Curtea Militară de Apel București, generalul Iulian Cristian Gherghe, fost director general adjunct al Direcției Generale de Informații a Armatei din cadrul Ministerului Apărării Naționale va rămâne în arest până pe data de 24 iunie.
Forțele Speciale, pretext pentru achiziția de ”vile conspirative” în MureșCeea ce înseamnă implicit că procurorii militari anticorupție care instrumentează această speță au un probatoriu ”beton” împotriva sa. Fie și pentru simplul fapt că Înalta Curte de Casație și Justiție i-a respins, ca fiind nefondată, contestația formulată împotriva încheierii penale nr.7 din 20 mai 202,1 a Curții Militare de Apel București, pronunțată în dosarul nr.24/81/2021. Iar după ce această decizie definitivă a fost pronunțată în Camera de Consiliu, în data de 27 mai, 2021, noi nori negri s-au abătut asupra generalului Marian Hăpău. Cel care, cu fiecare altă zi pe care mâna sa dreaptă o petrece în arest riscă imens ca generalul Gherghe să facă ”hora mare”!
La filiala băncii, șoferul lui Gherghe a fost cu ”ștampila cu semnătura” lui HăpăuOricum, anterior, magistrații de la Curtea Militară de Apel deja hotărâseră să admită propunerea formulată de către Ministerul Public, prin intermediul Parchetului de pe lângă Curtea Militară de Apel București de a dispune prelungirea măsurii arestării preventive față de inculpatul Iulian Cristian Gherghe, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 26.05.2021 și până la data de 24.06.2021, inclusiv. Însă extrem de important este și faptul că aceiași judecători au decis să respingă, tot ca nefondată, și cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau cu aceea a arestării la domiciliu, formulată de inculpat. Astfel că fostul număr doi al Direcției Generale de Informații a Armatei are o situație juridică mai mult decât precară, acesta fiind acuzat de către procurorii anticorupție din cadrul DNA Militar că în luna octombrie a anului 2018 ar fi sustras suma de aproximativ 180.000 dolari din fondurile operative ale structurii pe care o coordona din punct de vedere logistic. Acesta fiind în prezent cercetat pentru delapidare, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual și uz de fals. Totul în condițiile în care cei 180.000 de dolari sustrași de către generalul Iulian Cristian Gherghe au fost folosiți exclusiv în scopuri personale, pentru achiziția unui teren și construcția unei vile în ”paradisul miliardarilor” din Corbeanca.
Ștampila și semnătura.
Iar așa după cum dezvăluiam în numerele trecute, instanța de judecată urmează a dispune în cel mai scurt timp o expertiză de specialitate, după ce funcționarii băncii comerciale din zona de Nord a Capitalei, acolo de unde șoferul generalului Iulian Cristian Gherghe ar fi folosit nu una, ci două ștampile : una a unității militare și alta cu semnătura directorului general al Direcției Generale de Informații a Armatei, general Marian Hăpău!
Ghici cine va da cu subsemnatul la DNA..?Astfel că, din acest punct de vedere cel puțin, lucrurile sunt cât se poate de simple. Și se vor lămuri pe deplin odată cu expertiza care va clarifica odată pentru totdeauna dacă adjunctul DGIA a falsificat ” o gumă” cu semnătura directorului Marian Hăpău sau banii chiar erau retrași pe ”ștampila cu semnătura” acestuia. Ceea ce înseamnă implicit că retragerile de numerar au fost efectuate cu știința și acceptul șefului DGIA, generalul Marian Hăpău!
Seiful oficial… Seiful personal…
Deci, la această oră procurorii militari anticporupție care instrumentează dosarul generalului Iulian Cristian Gherghe știu foarte bine că în biroul acestuia se afla atât un seif oficial, cât și unul personal! Și în care generalul Gherghe își ținea ascunși banii furați din fondurile operative! Iar procurorii DNA Militar normal că își pun acum întrebarea ce ar putea găsi și în seiful personal din biroul oficial al șefului DGIA, generalul Marian Hăpău! Mai ales că generalul Gherghe nu s-a sfiit să dea declarații și cu privire la sume mult mai mari decât cea delapidată de el, dând detalii inclusiv despre o tranșă de 480.000 dolari! Iar strania ”cutumă” a șefilor DGIA de a avea în birouri atât un seif oficial, destinat păstrării la secret a documentelor oficiale clasificate, cât și a unuia personal ar putea explica în mare măsură dilema ”tocării” fondurilor operative de milioane de dolari, în ultimii ani, pe ”analize informative” fictive cu privire la ”agenți de influență ai GRU” provenind de la vârful altor servicii secrete! Și chiar dacă tentația generalului Hăpău, a altor șefi ai DGIA și chiar a ”faraonului” Zisu de la Logistică de a goli de urgență conținutul acestor seifuri personale pare una irezistibilă, această ”ștergere a urmelor” s-ar putea dovedi greșeala fatală… Mai ales dacă, așa după cum susțin surse apropiate anchetei, s-a luat deja ”urma banilor”. Inclusiv a celor investiți în ”casele conspirative” ale DGIA de la munte, de la mare, dar mai ales din județul Mureș! Acolo unde au fost achiziționate, sub pretextul combaterii iredentismului maghiar, numai vile ”conspirative” de fițe, dar care nu au mai folosit la antrenamentele Forțelor de Operații Speciale ale Armatei, ci au fost ”casate” în folosința șefilor operativi ai DGIA!
SURSA: National.ro /Cătălin Tache