Așa o fi?
În aceste zile, pe teritoriul României se poartă un adevărat război de gherilă între două dintre cele mai influente servicii secrete de spionaj ale lumii. Și chiar dacă ambele state care și-au mobilizat structurile de elită pentru implementarea ”Rețelei” în România sunt aliate declarate ale țării noastre, singura structură contrainformativă care mai contează în sistem monitorizează cu maximă atenție acest conflict de intelligence purtat între BND-ul german și DGSE-ul francez.
Bursele Bundesnachrichtendienst!
Chiar și în aceste zile au loc intense operațiuni subterane de ”casting” pentru ”aleșii” care ar urma să fie onorați cu mult râvnitele burse puse la bătaie de Parlamentul German. Pentru că, de peste 20 de ani, una dintre prioritățile Bundestag-ului pare a fi acordarea de astfel de burse pentru ”tineri implicați și interesați politic” din România. Pentru că strategia germană pentru România s-a bazat tocmai prin aceste burse care au urmat traseul de recomandări Forumul Democrat al Germanilor din România – Bundestag – Parlamentul European.
”Măcel” informativ între BND și DGSEÎn prezent fiind operațional Programul pentru anul 2022 de acordare de burse la Bundestag, Parlamentul German. Este vorba despre ”Programul de Practică Parlamentară Internațională (IPS) 2022 la Bunderstag-ul german, care se desfășoară în colaborare cu Universitatea Liberă din Berlin, cu Universitatea Humboldt din Berlin și cu Universitatea Tehnică din Berlin, începe la 1 martie 2022 și se sfârșește la 31 iulie 2022.
Stagiul de pregătire în Bundestag oferă prilejul de a cunoaște sistemul de guvernare parlamentar din Germania, dar și posibilitatea de a studia la o universitate germană și de a acumula impresii noi”. Dincolo însă de această ”acumulare de impresii”, bursele Bundestag-ului au fost deja documentate de către structurile contrainformative care se opun ”germanizării” excesive a sistemului ca fiind mai degrabă unele asigurate din umbră de Bundesnachrichtendienst! Temutul serviciu de spionaj german BND, cel care se poate mândri cu una din cele mai vaste rețele de agenți de influență din alte state și infiltrați la vârful structurilor Uniunii Europene.
Ce va face ”Neamțul” odată scos de sub ”fustele” diplomatice ale Angelei Merkel?Rețea în care România ocupă un loc cu totul aparte, și asta încă dinainte de instalarea lui Klaus Weber Iohannis la Palatul Cotroceni. De altfel, cel mai relevant studiu de caz în acest sens fiind cel al lui Siegfred Mureșan. Cel identificat de notele contrainformative înaintate ”beneficarilor legali” încă de pe vremea fostului președinte Traian Băsescu drept ”posibil agent de influență al BND”-ului german. Ipoteză de lucru întărită și de intrarea în ”lumea bună” a ”omului nou” din politică… Cel pe care nici măcar ”tinerii frumoși și liberi” nu l-ar recunoaște pe stradă dacă l-ar întâlni. Dar care, în 2006 a primit, cu sprijin de la Forumul Democrat al Germanilor o bursă la Berlin, din partea Bundestag-ului.
După care, din anul 2009 a plecat cu totul la Bruxelles, unde a lucrat pe bani frumoși la Parlamentul European. Iar după alți doi ani, în 2011 a preluat postul de consilier politic pentru probleme economice și sociale ale Partidului Popular European, până ce Traian Băsescu l-a făcut parlamentar european. Deși, după cum a recunoscut cât se poate de franc fostul consilier prezidențial Adrian Rădulescu, ” nu l-am adus noi, l-au adus serviciile, da! Și nouă ni l-au băgat pe gât și pe primul loc, spunând că e marele român, care a lucrat în guvernul german, care are relații și o să ne reprezinte și așa mai departe”… Schemă folosită și pentru păstrarea postului de europarlamentar pentru Siegfred Mureșan, cel care de această dată a beneficiat de ”generozitatea” fără margini a Partidului Național liberal. Liderii liberali în frunte cu președintele Iohannis fiind copleșiți de recomandarea influentului Gunther Krichbaum, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Bundestag.
DGSE preia ”Rețeaua”!
Numai că planurile pe termen lung ale BND-ului german în ceea ce privește asigurarea hegemoniei asupra structurilor statului român par a primi o adevărată ”rangă în dinți” contrainformativă după ce DGSE-ul și-a reactivat ”rețeaua” din România. Iar DGSE chiar poate fi un rival care să îi pună probleme reale BND-ului în România! Chiar dacă, într-adevăr, în lumea de intelligence se știe că Direcția Generală de Securitate Externă acordă o atenție cu totul deosebită proiectelor economice, fiind poate serviciul occidental cel mai aplicat în acest sens și în sprijinirea companiilor franceze peste hotare. Numai că, de această dată războiul BND – DGSE are și o cu totul altă miză: preluarea ”Rețelei”.
Totul după ce, la Zagreb, a fost parafat documentul comun a 23 de state membre ale Uniunii Europene cu privire la înființarea Colegiului European de Informații. Sau ”Rețeaua”, așa cum denumește până și în documentele publice Colegiul European de Informații ”părintele” acestui controversat proiect, președintele francez Emmanuel Macron. Numai că războiul franco – german privind controlul ”Rețelei” europene a izbucnit imediat după evenimentul de la Zagreb, la care România a fost reprezentată de către ”creierul” sistemului, Liviu Adrian Ivan. Totul după ce lobby-ul ambițiosului președinte progresist al Franței a dus la îndeplinirea ”viziunii” acestuia ca Uniunea Europeană să dispună de propria structură informativă.
Numai că, la Zagreb, chiar sub nasul celor 23 de delagații, germanii i-au scos din sărite pe francezi prin cererea ca sediul ”Rețelei” să nu mai fie la Paris, ci la Berlin! Ceea ce a declanșat conflictul în care atât BND-ul, cât și DGSE-ul sunt implicate cu toate forțele sale ”logistice”. Pentru că tabăra care va prelua în propria-i sferă de influență ”rețeaua” Colegiului European de Informații va da cu siguranță ”ora exactă” în toată Uniunea Europeană. Iar dincolo de ”cuțitele în spate” înfipte deja reciproc la Bruxelles, ”măcelul” informativ între cele două servicii secrete poate fi declanșat în orice clipă… Dosarele cu ”scurgeri controlate” fiind deja pregătite și de o parte și de alta… Iar retragerea anunțată a Angelei Merkel de peste atât de puțină vreme poate înclina decisiv balanța. Mai ales dacă DGSE reușește să își păstreze până atunci ”capul de pod” recent creat la București, la ordinul personal al lui Macron… SURSA: National.ro /Cătălin Tache