Așa o fi?/El e turnătorul lui Cîțu?
E măcel în servicii! Totul după ce, în sfârșit, după cum reiese din informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră, premierul Florin Cîțu ar fi primit cel mai râvnit raport al momentului. Și a aflat astfel cine ar fi fost cel care l-a ”turnat” că a fost arestat în Statele Unite ale Americii. Adică presupusul autor al ”scurgerii informative controlate”, operațiune efectuată sub acoperire diplomatică și considerată la Palatul Victoria, dar și la nivelul Agențiilor de peste Ocean care îl susțin pe actualul premier drept un adevărat ”puci”! Eșuat, ce este drept… Dar care cu atât mai mult a necesitat documentarea a aceea ce se află în spatele dezvăluirii episodului beției lui Cîțu de acum 20 de ani…
Și cea despre faptul că Ion Bogdan Pascu, lider marcant al ”găștii vechi” din SIE și fost director ”acoperit” al Centralei pe America de Nord pe când Cîțu o comitea ar fi autorul ”puciului” guvernamental pus apoi pe seama SIE. Pentru a împușca probabil astfel doi iepuri dintr-o lovitură…
Război total între vechile și noile ”Fantome”!
Florin Cîțu era arestat (luat în custodie) de către autoritățile americane din statul Yowa pe 3 decembrie 2000. Totul după ce, la ora 2.08 dimineața a fost prins pe Lincoln Way de pe Podul Squaw Creek, orașul Ames, conducând un Ford Probe roșu, cu un ” Blood Alcohol Content” de 0.161, limita legală fiind de 0.08. ”Pe măsură ce mașina Probe călătorea spre est, el se deplasa de pe-o parte pe alta a rutei de călătorie. Mașina Probe nu a menținut o viteză constantă( fluctua între 32 și 56 km/h). Inculpatul mirosea a băuturi alcoolice și a recunoscut că a băut. Inculpatul avea ochii injectați și umezi. Inculpatul nu a putut face testul de sobrietate”. Acestea au fost informațiile – bine dozate informativ și care au culminat, atunci când dinamica operativă a impus-o, cu fotografia din momentul arestării – care au aruncat în aer viața politică din România. Și care, pentru un inițiat al sistemului cel puțin, ”duhnea” a mâna unui serviciu secret.
Mircea Răceanu l-a identificat pe Pascu drept ”Fantoma Securității”Iată însă că ”vinovatul de serviciu” SIE pare a fi absolvit de această dată de orice bănuială. Totul după ce până și tabăra premierului Cîțu s-ar fi convins că în spatele întregii operațiuni s-ar putea afla o veche grupare a vechilor ”Fantome” DIE scăpate de sub control. Misiunea structurii contrainformative care a reușit să ofere această primă variantă de lucru în cazul incidentului de o gravitate fără precedent la adresa stabilității guvernamentale și implicit a securității naționale fiind ușurată de faptul că ”noile fantome” au știut unde să caute… Și anume cine era ”boss”- ul ”Centralei” pe America de Nord în acea perioadă… Și drept urmare ar fi fost informat automat de către autoritățile americane cu privire la un astfel de incident…
Pascu era pe America de Nord în 2000!
CV-ul diplomatului Ion Bogdan Pascu este într-adevăr unul absolut spectaculos, demn de un scenariu de film. Atât cel oficial, cât mai ales cel ”acoperit”. Ceea ce, la acest nivel, chiar că nu are cum să fie o surpriză. Oricum, de remarcat că după ce a urmat cursurile Facultății de Comerț Exterior din cadrul Academiei de Studii Economice București în perioada 1966 – 1971, a urmat apoi și studiile postuniversitare la University of Washington – Seattle, Statele Unite ale Americii! Și asta în anii ”de mare deschidere” 1973 – 1974, ceea ce spune deja multe…
Dosarul a ajuns la Consulatul din ChicagoDin 1971 a devenit asistent universitar la ASE București, în 1974 primind funcția de referent relații, atașat, secretar III în Ministerul Afacerilor Externe. Din 1979 a fost avansat drept însărcinatul cu afaceri la Ambasada României la Aden, apoi la Ambasada de la Londra. Iar între 1983 și 1993 a îndeplinit, pe rând, funcțiile de secretar III și I atât în Centrala MAE, cât și la Ambasadele României din Turcia, Grecia și Suedia. Apoi, tot oficial, din 1998 devine director general pentru Europa și America de Nord la MAE. După care coordonează aceleași zone de activitate ca și secretar de stat, în anul 2000 . Este trimis ambasador extraordinar și plenipotențiar la Ambasada României din Japonia, dar se întoarce în Centrală, ca și secretar general al MAE, până în 2005. În 2008 ajunge din nou ambasador în Turcia, după care, din 2011 este trimis ambasador în Cipru. Însă cariera lui Pascu explodează odată cu avansarea acestuia drept consilier de stat, șeful Protocolului Prezidențial din cadrul Administrației Prezidențiale! Acolo unde a activat sub mandatele a doi președinți! În prezent fiind șeful Corpului de Control din cadrul MAE! Și implicit omul care a anchetat cine ar fi putut fi diplomatul care a furnizat informațiile compromițătoare despre actualul premier al României. Într-o perioadă în care tot el, Pascu, coordona activitatea”Centralei” pentru America de Nord, imediat după ce fusese chiar directorul acesteia!
Informările arhivate în DSAN…
Director pe America de Nord până la sfârșitul anului 1999 și secretar de stat pe domeniu în chiar anul 2000, Ion Bogdan Pascu nu avea cum să nu știe că, așa după cum reiese din raportul contrainformativ intrat în posesia noastră, ” orice cetățean român care face obiectul unei anchete/rețineri într-un stat străin, statul respectiv comunică de îndată Ambasadei/ Consulatului din apropiere. Misiunea diplomatică cea mai apropiată de statul Yowa este la Chicago, statul Illinois. Informările rămân și sunt arhivate în Direcția de Spațiu America de Nord.” Și uite cum, cine a știut să caute în arhiva respectivă a găsit! Mai ales că MAE nu distruge nimic referitor la cetățenii români care au avut probleme judiciare în străinătate, după cum reiese din același raport: ” Procedura în referire la arestarea unui cetățean străin obligă autoritățile judiciare din statul respectiv (SUA) să trimită de îndată copia dosarului de arestare pentru a i se asigura asistența juridică și stabilirea identității persoanei în cauză. Dosarul trimis la consulat trebuie să conțină cel puțin fotografia persoanei în cauză, documentele de identitate privind statutul celui în cauză (elev, student, om de afaceri, etc.), documentele ce cuprind acuzațiile penale (pocesul verbal de prindere în flagrant), măsurile preventive (reținere, custodie, arestare, cercetare cu plata ueni cauțiuni), dovada anunțării rudelor celui în cauză precum și probele de testare alcooltest, testare droguri. Toate aceste documente se transmit Consulatului de îndată pentru a se asigura cetățeanului străin protecție consulară, după caz. În legislația noastră nu este prevăzut un termen maxim de păstrare a acestor dosare de către MAE, ca atare Ministerul Afacerilor Externe având privilegiul de a decide păstrarea acestor documente PERMANENT! În condițiile în care autoritatea străină care a cercetat cetățeanul străin are în propria legislație un termen expres de zece ani de păstrare a dosarului, după care îl distruge”!
Deci, dacă autoritățile SUA ar fi întrebate oficial despre aceste documente ar susține pe bună dreptate că ele au fost topite! Astfel că dosarul copie al lui Cîțu se mai afla doar în Arhiva Spațiu America de Nord din cadrul MAE!!! SURSA: National.ro /Cătălin Tache