Așa arată omul cu becul lui Cazanciuc! Și Dragnea a râs de el, în direct. Fostul procuror Lele prezintă dovezi despre SIPA

Așa arată omul cu becul lui Cazanciuc! Și Dragnea a râs de el, în direct. Fostul procuror Lele prezintă dovezi despre SIPA

Așa arată omul cu becul lui Cazanciuc! Și Dragnea a râs de el, în direct. Fostul procuror Lele prezintă dovezi despre SIPA. Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat joi, la Romania TV, ca a zambit si i s-a parut ca nu este "o chestie serioasa" declaratia fostului ministru al Justitiei, Robert Cazanciuc, potrivit careia persoanele care au avut acces in 2013 la arhiva SIPA au ajuns in zona respectiva pentru a schimba un bec, neavand acces la niciun document, potrivit news.ro.

Intrebat despre afirmatia lui Robert Cazanciuc, liderul PSD a sustinut ca fostul ministru i-a spus si lui aceeasi poveste, potrivit careia persoanele care au avut acces in 2013 la arhiva SIPA au ajuns in zona respectiva pentru a schimba un bec. "Eu am vorbit cu domnul Cazanciuc azi. Nu am stiut ce a declarat el. A venit pana la partid sa discutam si mi-a zis despre acest subiect si mi-a zis ca intr-adevar a aprobat, ca vazusera pe camere sau aparuse imaginea ca s-a spart un bec sau nu mai lumineaza un bec", a precizat presedintele Camerei Deputatilor.

La remarca moderatorului emisiunii care i-a spus ca exista bancul cu cei patru politisti care schimba un bec, Dragnea a spus ca a zambit cand a auzit explicatia lui Robert Cazanciuc, neavand de unde sa stie daca este adevarata sau nu. "Nu patru. Cinci. Si nu politisti, militieni. Era pe vremea lui Ceausescu. Am avut aceeasi reactie: am zambit, nu e o chestie serioasa. Si mi-a sustinut serios ca asta e adevarul. Foarte bine, nu am de unde sa stiu ca nu e asa. Prima reactie e sa razi, adica faci un ordin pentru a ajunge acolo...", a completat liderul PSD.

Fostul ministru al Justitiei Robert Cazanciuc a declarat joi, la Parlament, despre persoanele care au avut acces in 2013 la arhiva SIPA, intre care si fostul sau consilier Florin Teodor Andronache, ca a fost vorba despre o comisie care a trebuit sa mearga pe holul din zona in care se afla aceasta arhiva pentru a schimba un bec, neavand acces la niciun document.

*** Fostul procuror Lele prezintă dovezi despre SIPA

Fostul procuror Alexandru Lele a făcut publice joi seară la B1 o serie de documente din 2002, note din arhiva SIPA, care atestă faptul că se făceau dosare despre magistrați, iar în echipă erau angrenate mai multe servicii de informații.

Este vorba chiar de cazul procurorului.

Documentele, pe care le puteți vedea mai jos, relevă modul de lucru și aduce completări față de ce se știa până acum în presă.

În cazul lui Lele, procurorul general de la aceea vreme, Tănase Joița, a trimis o scrisoare șefului SRI pentru desemnarea unui ofițer care să se ocupe de suspiciunile la adresa unor justițiabili din județul Bihor sub pretextul că ar avea legături cu cetățeni arabi și că ar fi fost un caz de siguranță națională, nefiind probat nimic în final.

A urmat mai apoi un document scris olograf privind modalitatea de lucru.

Practic la strângerea de date nu a participat doar SIPA, ci și SRI, Doi și un Sfert și Brigada de Crimă Organizată de la DIICOT, dar și Inspectoratul General al Poliției. În total 5 instituții.

Pe notă apare și numele persoanei care se ocupa de operațiune: Elena Rădescu, actualul procuror inspector, Direcția inspecție pentru procurori de la Inspecția Judiciară. Ea a lucrat și la PNA, actualul DNA.

Elena Rădescu mergea în penitenciare. de unde obținea informații și colaborare, a afirmat Lele.

Procurorul desemnat de procurorul general era Ovidius Păun, anchetatorul care in 1977, ca procuror al Sectorului 1 delegat la Procuratura Tribunalului Bucuresti, a jucat un rol activ in arestarea taximetristului George Samoilescu (acuzat de uciderea unei tinere in celebrul dosar „Anca”), desi era complet nevinovat. A fost unul dintre procurorii detasati in perioada mineriadelor la U.M. Magurele si Scoala de Politie de la Baneasa. In acele adevarate „lagare”, peste 1000 de persoane au fost retinute abuziv, in lipsa oricarui mandat, intre 13 si 16 iunie 1991. Paun a coordonat „trierea” si, alaturi de alti procurori, a emis 186 de mandate de arestare.

Păun a fost adjunct al Inspectoratului General al Politiei.

Mai apoi organele amintite au mai făcut o notă despre rudele fostului procuror Lele.

Alexandru Lele a găsit aceste probe în dosarul său de urmărire penală, dar afirmă că ar mai exista și altele pe care nu le-a obținut, scrie  Flux24 .

Lele a avut 49 de capete de acuzare, dar a reușit după 6 ani să scape de acuzații.








Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 De citit...

4 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

5 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii