Așa aflăm ce bani învârt popii!/Preot din Teleorman, reținut pentru că ar fi furat 4,9 milioane de lei din banii primiți de la buget pentru biserici

Așa aflăm ce bani învârt popii!/Preot din Teleorman, reținut pentru că ar fi furat 4,9 milioane de lei din banii primiți de la buget pentru biserici

Un preot din Teleorman a fost reținut joi pentru 24 de ore și e acuzat că ar fi furat din banii primiți de la buget pentru biserici, potrivit unui comunicat al poliției județene. Dosarul e instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman.

Preotul Nicu Chiriță e responsabil de Parohia Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Parohia Sfântul Mare Mucenic Mina, ambele din Alexandria, potrivit surselor G4Media.

Preotul din Alexandria, în vârstă de 62 de ani, e acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată și delapidare cu consecințe deosebit de grave, ambele în formă continuată.

Autoritățile susțin că, în perioada 2016 – 2022, preotul ar fi falsificat mai multe documente pentru justificarea unor sume de bani primite din bugetul local, respectiv național, ca sprijin financiar pentru reparații și construcții la bisericile de care este responsabil.

Polițiștii mai susțin că preotul ar fi luat diverse sume din conturile celor două parohii, prin retrageri de numerar de la bancomate și de la casieria unității bancare, și ar fi efectuat plăți pentru achiziții de bunuri și servicii în interes personal și pentru alte persoane, prejudiciul total fiind de peste 4,9 milioane de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…