„Aș da cu tunul în Academia Mouratoglou“: Halep, apărată cu dinții în scandalul de dopaj
Simona Halep (31 de ani, 10 WTA) și-a construit o carieră atât de impresionantă, încât acum, când e implicată într-un scandal de dopaj, e aproape imposibil să accepți că ea a folosit substanțe interzise pentru a-și îmbunătăți performanțele sportive. Mai mult, în singura ei reacție oficială de până acum, constănțeanca s-a arătat „confuză și trădată“.
Patrick Mouratoglou a devenit ținta atacurilor din România. FOTO: Arhiva Adevărul
Din acest motiv, cei mai mulți susținători ai Simonei arată cu degetul spre antrenorul Patrick Mouratoglou. Adică, francezul de 52 de ani care a reformat stafful lui Halep din aprilie, de când a început colaborarea celor doi. De atunci, „Simo“ s-a pregătit foarte mult în Franța, unde se află Academia Mouratoglou. De notat că Roxadustat, substanța găsită în organismul Simonei, nu e disponibilă în România.
Toate aceste amănunte pun și o mai mare presiune asupra lui Mouratoglou. Iar președintele Federației Române de Tenis (FRT), George Cosac, a avut cel mai dur discurs de până acum la adresa francezului, în cadrul unei intervenții la Radio Sport Total FM.
Ce a spus George Cosac?
*Ca român, ca apropiat al familiei și al Simonei, aș merge mai departe. Aș da cu tunul la Academia Mouratoglou, dacă aș ști că intenționat a fost făcută treaba asta. Totuși Simona a devenit un brand național, a devenit un bun în spatele căreia majoritatea populatiei s-a aliniat susținând-o în obținerea a noi performanțe și mari performanțe în sportul românesc. Deci, dacă se va ajunge la această concluzie, într-adevăr, trebuie să dăm cu tunul acolo!
*Nu știu ce înseamnă pentru ei academia asta, dar academiile de aceea sunt făcut să aibă un bussines, dar pentru noi Simona înseamnă un bun național.
*Ea e cea care își plătește antrenorul și e propriul stăpân. Dacă la celelalte discipline sportive, sportivii reprezentativi au antrenori plătiți de federații sau de către echipele de club, ei bine, Simona e cea care își bagă mâna în buzunar și își plătește antrenorul, preparatorul, deci tot stafful tehnic într-un cuvânt. Deci, a fost strict decizia ei, ea a hotărât cum va face.
*Tot citind presa am văzut că a fost supusă la 63 de controale antidoping. La tenis, nu e ca la alte sporturi, să joci la noroc, dacă vine controlul antidoping. La tenis, știi sigur că îți vine controlul antidoping, de cel puțin 20 de ori pe an îți vine controlul!
*E o substanță (n.r. – Roxadustat) pe care nu o ai în fiecare zi în poșetă sau în punga cu medicamente, n-ai baza. Gândiți-vă la gimnasta Andreea Răducan, când a devenit mare campioană olimpică și au găsit-o că a luat o pastiluță de Nurofen, cât s-a luptat domnul Țiriac atunci și toată România să salveze onoarea acelei mari campioane. Din păcate, va fi o luptă destul de dificilă și toată lumea va fi cu ochii și urechile la ce se va întâmpla în perioada următoare.
*Eu cred că cel puțin în echipa sa (n.r. – echipa Simonei Halep) trebuia să rămâna Teo Cercel (n.r. – preparatorul fizic la care a renunțat, în acest an). Mai departe, fizeoterapeut, antrenori, depinde de feelingul sportivului, de chimia pe care sportivul o are cu respectivul conducător, cu respectivul antrenor. Dar, din câte știu eu, colaborarea cu Teo a funcționat foarte bine, Teo e omul care venea și la Cupa Federației de fiecare dată, lucra practic cu toate fetele.
*Simona Halep a trecut printr-o perioadă destul de grea. Gândiți-vă că a trecut printr-un divorț, iar acum stă să lupte cu cei de la laboratoarele internaționale, cu WADA (n.r. - Agenția Mondială Antidoping) și așa mai departe, dar sperăm să iasă cu bine să mai poată continua și activitatea sportivă. Am avut un scurt mesaj prin SMS cu Simona, dar n-am aflat nimic nou față de ceea ce s-a publicat în presa de la noi.
Sursa: adevarul.ro