Armata Română recrutează luptători de comando: care sunt criteriile de selecție. Ce salarii vor primi

Armata Română recrutează luptători de comando: care sunt criteriile de selecție. Ce salarii vor primi

Armata Română angajează luptători de comando, iar criteriile de selecție sunt dintre cele mai severe.

Luptătorii trebuie să știe să sară cu parașuta FOTO: arhivă

Luptătorii trebuie să știe să sară cu parașuta FOTO: arhivă

Luptătorii de comando trebuie să aibă 18 ani, permis de conducere, o condiție fizică foarte bună și să știe să folosească arme

Pentru a fi selectați, candidații trebuie să treacă de mai multe probe sportive în care le sunt testate viteza, îndemânarea, forța și rezistența.

Ei trebuie să poată să sară cu parașuta, să știe să înoate, dar și să aibă capacitatea să se orienteze pe teren necunoscut. De asemenea, trebuie să știe să înoate. Profilul de luptător dorit de Armata Română prevede ca cei care trec de teste să știe să tragă cu mai multe tipuri de arme, să acorde primul ajutor și să găsească soluții în orice situație, inclusiv să se hrănească cu mâncarea găsită pe teren.

Acești tineri vor fi instruiți timp de mai multe zile, pe parcursul unor antrenamente extrem de grele la care vor participa.

Un curs durează opt luni și se face la Școala de Instruire a Forțelor pentru Operații Speciale din localitatea brașoveană Vlădeni.

Salariul de început al unui luptător de comandă este de aproximativ 5.000 lei net, sumă la care se adaugă diferite sporuri. De pildă, fiecare salt cu parașută este plătit separat.

Și femeile sunt primite în forțele pentru operațiuni speciale, ele urmând să respecte aceleași programe dure de pregătire ca și bărbații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Polițist de provincie cu două vile, două apartamente, opt case de vacanță, terenuri, spațiu comercial, Porsche Cayenne

2 Noi dezvăluiri despre Geoană / Rusia

3 „Șeful unității anti Israel de la Teheran s-a dovedit agent Mossad”

4 În sutien pe stradă? / Revine moda „dezbrăcate”?

5 Pensiunea „La Nea Vasile” din Vaslui, „o fraudă bancară de proporții”