„Arma secretă” cu care s-a prezentat Dumitru Dumbravă la Curtea de Apel București: „Un fel de HIMARS al câmpului tactic”

„Arma secretă” cu care s-a prezentat Dumitru Dumbravă la Curtea de Apel București: „Un fel de HIMARS al câmpului tactic”

Generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, acuzați de trafic de influenţă, s-au prezentat luni, 29 iulie, la Curtea de Apel București, unde se judecă cererea de ridicare a controlului judiciar, însă în zadar. La aceeași instituție, și-a făcut apariția și avocatul Doru Trăilă.

Florian Coldea

Florian Coldea este acuzat de trafic de influență. FOTO Mediafax (Arhivă)

Ei s-au prezentat la instanță, după ce în urmă cu o săptămână ședința în cadrul căreia sperau că vor scăpa de măsura controlului judiciar a fost amânată. Însă, nici de această dată nu a putut avea loc ședința, întrucât completul de judecată era altul.

Fostul șef al SRI, Dumitru Dumbravă, și-a făcut apariția la Curtea de Apel cu un plic galben pe care a ținut să-l scoată în evidență în fața reporterilor.

Evident că va fi o decizie favorabilă. În primul rând, e vorba de prezența mea în sala care produce efecte întotdeauna. Un efect persuasiv extrem de puternic”, a declarat Dumbravă, conform Antena 3 CNN.

Am adus și o armă secretă. Acesta e un plic galben care este un fel de HIMARS al câmpului tactic”, a mai ținut să spună generalul.

Dumbravă a fost numit și „părintele câmpului tactic” în perioada în care a ocupat funcția de director al Direcției Judiciare din cadrul SRI.

Bilețelele galbene

Acum un deceniu, pe vremea când încă era în activitate, el a dezvăluit modul inedit prin care ofițerii de informații urmăreau cazurile de corupție până în sălile de judecată. La vremea respectivă, declarațiile sale au dat naștere unor reacții.

Fiind întrebat de ce s-a prezentat cu acel plic galben la Curtea de Apel din Capitală, generalul a susținut: „Evident este arma atomică a câmpului tactic și sper să am succes”.

Acel plic galben înseamnă că, începând de azi, nimeni prin studio n-o să mai vorbească fără substanță, adică va exista o realitate obiectivă”, a spus Dumbravă.

Pe vremea binomului SRI-DNA, o serie de afaceriști au dezvăluit modul inedit prin care Dumbravă reușea să le dea indicații magistraților: bilețele galbene. Acest scandal al bilețelelor a izbucnit în anul 2007, atunci când actualul secretar adjunct al NATO, Mircea Geoană, l-a învinuit pe Florian Coldea că ar fi cerut informații în legătură cu trei judecători ai Curții Constituționale.

Amintim faptul că Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și avocatul Doru Trăilă au fost plasați sub control judiciar , în urma acuzațiilor formulate de omul de afaceri Cătălin Hideg. Acesta susține că generalii SRI ar fi intervenit ilegal în justiție, solicitând sume de bani în schimbul obținerii unor sentințe favorabile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un articol care chiar merită citit...

2 „Rusia trebuie să simtă că va pierde”

3 Voi ați citit povestea asta?

4 Eșec de proporții pentru ruși, după ce racheta nucleară Satan II, „care nu poate fi interceptată”, a explodat în siloz, făcând un crater vizibil din s…

5 Risc mai mare de cancer pentru adulții cu vârste cuprinse între 40 și 60 de ani. Cum se pot feri