Arest la domiciliu pentru executorul judecătoresc care a pus sechestru pe bunurile Ministerului Sănătății
Curtea de Apel București a decis ca Iulian Coșoreanu, executorul judecătoresc care a pus sechestru pe bunurile Ministerului Sănătății, să stea în arest la domiciliu, într-un dosar în care este acuzat de evaziune fiscală și abuz în serviciu. Iulian Coșoreanu a fost reținut vineri de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București și dus apoi în instanță cu propunere de arestare preventivă.
Judecătorii nu au fost însă de acord ca el să fie arestat preventiv, Coșoreanu urmând să stea în arest la domiciliu în următoarele 30 de zile. Decizia instanței nu este definitivă.
Reținerea executorului judecătoresc nu are nicio legătură cu executarea silită a Ministerului Sănătății, ci cu cazul unei firme intrată în insolvență.
Potrivit unui comunicat al Parchetului Curții de Apel București (PCAB), procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea lui Iulian Coșoreanu, executor judecătoresc în cadrul Societății Civile Profesionale de Executori Judecătorești "Dobra, Coșoreanu și Asociații", a lui Fluture Goman, Cristinel Goman și Lucreția Mihai, administratori statutari și de fapt ai SC E.C. SRL.
Procurorii susțin că S.C.P.E.J. "Dobra, Coșoreanu și Asociații" a convenit cu reprezentanții creditoarei SC E.C. SRL — societate în insolvență, în schimbul unor comisioane suplimentare, ca sumele de bani obținute în urma punerii în executare silită a unui titlu executoriu, emis de Tribunalul București într-un dosar de executare silită, să fie virate în conturile altei societăți decât creditoarea, cu scopul de a nu fi înregistrată în evidențele contabile ale societății aflate în insolvență suma de 1.990.798 lei, pentru care urmau să se plătească taxe și contribuții la bugetul de stat în valoare de 696.780 lei.
Din probele administrate până în prezent a rezultat că Iulian Coșoreanu, în calitate de executor judecătoresc, a eliberat în numerar suma de 551.041 lei către administratorul de fapt al SC E.C. SRL, cu toate că la momentul respectiv firma se afla în insolvență, iar administratorului statutar i se ridicase, de către judecătorul sindic, dreptul de administrare.
Miercuri, Iulian Coșoreanu s-a prezentat la sediul Ministerului Sănătății pentru a pune sechestru pe bunurile mobile ale instituției (mașini, mobilier, calculatoare), după ce MS nu a plătit despăgubirile de 4 milioane euro, stabilite de instanță pentru victimele incendiului de la Maternitatea Giulești, soldat cu moartea a șase bebeluși și vătămarea gravă a altor cinci. AGERPRES