Arad: Decizie de desfiinţare a hotărârii judecătoreşti prin care o familie primise toate terenurile satului Nadăş
Instituţia Prefectului - Judeţul Arad a înregistrat o decizie favorabilă, în primă instanţă, la Judecătoria Balş, judeţul Olt, unde fusese strămutat, în urmă cu doi ani, aşa- zisul 'caz Nădăş', procesul locuitorilor satului arădean Nadăş cu familia Mihai Alexandru şi Viorica Colţeu, care primise, printr-o hotărâre a Judecătoriei Ineu, o hotărâre de împroprietărire pentru peste 8.500 de hectare de pădure şi terenuri agricole în zona satului respectiv.
'Sentinţa civilă nr. 857 din 10 septembrie 2018 a Judecătoriei Balş a admis, în rejudecare, cererea de revizuire promovată de Comisia Judeţeană de Fond Funciar din cadrul Instituţiei Prefectului - Judeţul Arad, împotriva sentinţei civile nr. 657/2006 a Judecătoriei Ineu, prin care s-a restituit familiei Colţeu suprafaţa de 8742 de hectare de pădure, în baza certificatului de calitate de moştenitor nr. 5/2003, emisă de notarul Vlai Adrian, care a fost desfiinţat definitiv, de instanţele penale, în urma declarării falsului acestui act', informează un comunicat transmis marţi de Instituţia Prefectului - Judeţul Arad.
Potrivit sursei citate, Judecătoria Balş a decis desfiinţarea sentinţei civile 657/ 2006 a Judecătoriei Ineu, însă hotărârea Judecătoriei Balş poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Olt.
"Pentru Instituţia Prefectului - Judeţul Arad, soluţia favorabilă a Judecătoriei Balş vine ca o compensare a hotărârii cu care s-a acţionat, prin toate mijloacele legale avute la îndemână, pentru remedierea situaţiei juridice a terenurilor din satul Nadăş, restituite familiei Colţeu printr-un document fals", a declarat prefectul judeţului Arad, Florentina Horgea, potrivit comunicatului menţionat.
Sentinţa civilă nr. 657/30.03.2006, a cărei desfiinţare a fost dispusă de Judecătoria Balş, a fost pronunţată de Judecătoria Ineu în Dosarul nr. 457/2006, prin care s-a dispus reconstituirea dreptului de proprietate în favoarea numiţilor Colţeu Mihai Alexandru şi Colţeu Viorica, pentru suprafaţa de 8.742,97 ha teren pădure, teren agricol, împreună cu clădirile sau alte construcţii aflate pe acestea, inclusiv Cabana Teşa, de pe raza localităţii Nadăş, comuna Tauţ.
Cererea de revizuire a fost întocmită de Instituţia Prefectului - Judeţul Arad, în urma constatării falsului în privinţa Certificatului de calitate de moştenitor nr. 5/2003 (prin care Mairovitz Ecaterina este desemnată moştenitoare legală în cota de 1/1 părţi din masa succesorală aparţinând defunctei Grosz Elena născută Weisz), efectuată prin Ordonanţa din data de 17.02.2016 a Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara şi menţinută prin Sentinţa penală nr. 203/PI/13.07.2016 pronunţată de Curtea de Apel Timişoara, şi luând în considerare împrejurarea că acest Certificat de moştenitor a fost determinant în pronunţarea Sentinţei civile nr. 657/2006 a Judecătoriei Ineu. AGERPRES / (AS - autor: Ioan Weisl; editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)