Aproape jumătate dintre tinerii români au călătorit în afară ţării cel puţin o dată anul acesta (studiu)
Numărul tinerilor români care călătoresc peste hotare a crescut anul acesta de cinci ori faţă de 2018, aproape jumătate dintre aceştia călătorind în afară ţării cel puţin o dată în 2019, conform unui studiu remis, marţi, AGERPRES.
Studiul, realizat de Revolut, a analizat obiceiurile de cheltuire şi călătorie ale europenilor din generaţia Millennials, pornind de la propria bază de date, ce cuprinde 7 milioane de utilizatori în Europa, dintre care peste 600.000 sunt români.
Conform acestui studiu, dintre toate ţările analizate, România înregistrează, anul acesta, cea mai mare creştere a numărului de tineri care călătoresc în străinătate. Astfel, dacă în 2018 doar 9,41% dintre aceştia au călătorit peste hotare, în 2019, procentul a ajuns la 47,5%, semnificativ mai mare faţă de alte ţări europene. Un număr mai mare de tineri ce au călătorit în străinătate a fost înregistrat anul acesta doar de Bulgaria, respectiv 55,29%.
Printre destinaţiile de concediu cele mai populare în rândul românilor se numără Bulgaria, Marea Britanie, Ungaria, Grecia şi Italia. Deşi mulţi dintre români optează pentru plajele din Bulgaria în timpul vacanţei de vară, bulgarii aleg preponderent ca destinaţii turistice Grecia şi Italia, în timp ce ungurii preferă să se relaxeze în Austria, Croaţia şi Italia.
Cu toate că preferinţele pentru o destinaţie anume nu s-au schimbat semnificativ faţă de anul trecut, în 2019, românii au plătit mai mult pentru un sejur, respectiv o medie de 827 euro, faţă de 700 euro cât au cheltuit în 2018.
În ceea ce priveşte alte cheltuieli din perioada vacanţei, un român cheltuie în medie 363 euro în afara pachetului turistic achiziţionat, faţă de 288 euro cât cheltuie bulgarii şi 316 euro, în cazul ungurilor. În timp ce europeni precum britanicii, francezii, spaniolii sau chiar vecinii bulgari au redus cheltuielile zilnice în vacanţa din 2019, tinerii români şi-au permis financiar mai mult anul acesta. Astfel, ei au cheltuit, în medie, 47,65 euro zilnic, faţă de 41,60 euro, în 2018.
Conform datelor Revolut, cele mai mari sume sunt cheltuite în Maldive, cu o medie de 463 euro zilnic. De altfel, Maldive, Emiratele Arabe Unite şi Bahamas s-au dovedit a fi cele mai scumpe destinaţii pentru majoritatea europenilor, turiştii cheltuind acolo sute de euro zilnic pentru vacanţe luxoase.
La polul opus se află Irlanda, unde românii plătesc zilnic în medie doar 30 euro sau Polonia şi Estonia, unde cheltuielile zilnice sunt de aproximativ 25 euro.
Şi anul acesta, cei mai mulţi români au ales pachete all-inclusive, o opţiune care acoperă toate costurile de cazare şi masă în vacanţă. Cei care au ales să ia masa în oraş, au plătit cu cardul 117 euro pe perioada vacanţei, sumă asemănătoare cu cele cheltuite de bulgari şi de unguri, respectiv 118 euro şi 112 euro.
Revolut a fost înfiinţat în iulie 2015. Utilizatorii Revolut îşi pot deschide un cont curent în câteva secunde, direct din aplicaţie, pot cheltui, primi & trimite bani oriunde în lume la cursul de schimb interbancar, pot avea expunere imediată la criptomonede, şi se bucură de un nivel ridicat de siguranţă online şi offline datorită tehnologiei de ultimă generaţie care stă la baza produsului.
Compania cu sediul în Londra are peste 4.000.000 de utilizatori în Europa şi a obţinut finanţări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuţi precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global. Peste 10.000 de utilizatori îşi deschid noi conturi Revolut în fiecare zi.AGERPRES