Aproape jumătate dintre românii care muncesc de acasă susţin că au făcut economii considerabile de buget (studiu)

Aproape jumătate dintre românii care muncesc de acasă susţin că au făcut economii considerabile de buget (studiu)

Aproape jumătate dintre românii care muncesc de acasă (49%) susţin că regimul de telemuncă a condus la economii financiare considerabile, iar pentru 80% dintre cetăţeni eliminarea timpului pierdut în trafic către birou reprezintă un aspect apreciat, reiese dintr-un sondaj realizat de către o companie de consultanţă imobiliară.

Conform cercetării Cushman & Wakefield Echinox, alte avantaje ale muncii de la domiciliu sunt: îmbunătăţirea echilibrului între activitatea personală şi cea profesională (43%), mai multă libertate în gestionarea programului de lucru (40%) şi timpul suplimentar de odihnă (33%).

Pe de altă parte, cel mai mare dezavantaj îl reprezintă lipsa socializării directe cu colegii (74% dintre respondenţi), urmat de dificultăţile în separarea timpului dedicat activităţii profesionale de cel personal (44%), lipsa unui spaţiu adecvat pentru desfăşurarea activităţii (33%) şi capacitatea mai scăzută de concentrare, ca urmare a factorilor disturbatori din locuinţă (33%). De asemenea, alte dificultăţi fac referire la gestionarea relaţiei cu clienţii şi colaboratorii (29%), problemele tehnice (26%) şi lipsa feedback-ului direct cu privire la activitatea prestată (24%).

Pe fondul acestor rezultate, datele centralizate evidenţiază faptul că există un oarecare echilibru în ceea ce priveşte descrierea generală a experienţei lucrului de acasă.

Astfel, 38% dintre respondenţi caracterizează perioada de activitate de acasă drept foarte bună sau excelentă, 34% consideră această experienţă ca fiind bună, în timp ce pentru 28% dintre aceştia perioada este nesatisfăcătoare sau chiar frustrantă.

Totodată, opţiunea de a lucra exclusiv de acasă după terminarea perioadei de restricţionare a activităţii este preferată de doar 3% dintre respondenţi, cei mai mulţi optând pentru un program flexibil în care să lucreze patru zile de la birou şi o zi de acasă (39% dintre respondenţi) sau trei zile la birou şi două de acasă (27%). În medie, angajaţii intervievaţi ar opta, dacă ar avea posibilitatea, să lucreze 3,4 zile de la birou şi 1,6 zile de acasă, relevă cercetarea de specialitate.

Sondajul Cushman & Wakefield Echinox a presupus aplicarea unui chestionar online unui număr de peste 200 de angajaţi care, în mod tradiţional, lucrează de la birou, dar în ultimele săptămâni au fost nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea de acasă, ca parte a măsurilor de distanţare socială adoptate pentru a limita răspândirea COVID-19.

Persoanele chestionate au o vârstă medie de 36 de ani şi lucrează, în special, în Bucureşti (88%). Activitatea respondenţilor se desfăşoară în domenii diverse, precum: servicii profesionale (24%), financiar (18%), real estate (17%) sau tehnologie şi telecomunicaţii (13%). În medie, cei intervievaţi şi-au desfăşurat activitatea acasă timp de 15 zile lucrătoare, înainte de completarea chestionarului.

Cushman & Wakefield Echinox, companie de consultanţă imobiliară de top pe piaţa locală, ce activează în toate segmentele pieţei imobiliare, este afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deţinut şi operat independent.

Cu venituri de 8,8 miliarde de euro, serviciile principale ale companiei sunt: consultanţă în gestionarea activelor şi investiţiilor, pieţe de capital, închirieri, administrarea proprietăţilor, reprezentarea chiriaşilor, servicii de proiect şi evaluare. AGERPRES


populare
astăzi

1 Oameni buni, vă dăm un sfat / Începând de anul ăsta, fiți pregătiți pentru orice!

2 Așa este în America...

3 VIDEO Imagini care trebuie văzute de la vizita lui Trump jr. în Groenlanda...

4 VIDEO „S-a terminat, Vladimir, nu mai există niciun imperiu. Ești un idiot!”

5 VIDEO Da, sunt ruși „sancționați” și „izolați”, „plângând” la Courchevel, în Franța...