Aplicația TikTok ar putea fi interzisă în Europa

Aplicația TikTok ar putea fi interzisă în Europa

Compania chineză de social media TikTok ar putea fi interzisă în Uniunea Europeană dacă nu își intensifică eforturile de a se conforma legislației UE până în septembrie, a declarat joi directorul general al companiei, un înalt oficial care supraveghează piața internă a UE.

TikTok ar putea fi interzisă în Europa FOTO: Shutterstock

TikTok ar putea fi interzisă în Europa FOTO: Shutterstock

TikTok trebuie să își alinieze activitatea la Legea serviciilor digitale (DSA) a UE cu mult înainte de termenul limită de 1 septembrie, i-a spus comisarul european Thierry Breton lui Shou Zi Chew, potrivit unei redactări a UE a unei convorbiri video între cei doi, potrivit reuters.com.

"Nu vom ezita să adoptăm întreaga gamă de sancțiuni pentru a ne proteja cetățenii în cazul în care auditurile nu vor arăta o conformitate deplină", a declarat Breton.

TikTok a declarat în răspuns că s-a angajat să respecte DSA și a subliniat, de asemenea, eforturile sale de a se conforma cu alte acte legislative ale UE, cum ar fi normele de protecție a datelor GDPR și un cod de practici privind dezinformarea.

"Siguranța utilizatorilor noștri este primordială", a transmis pe Twitter Caroline Greer, director de politici publice și relații guvernamentale la TikTok.

Aplicația de clipuri video de scurtă durată, deținută de conglomeratul tehnologic chinez ByteDance, s-a străduit în ultimii trei ani să contracareze preocupările SUA cu privire la faptul că datele personale ale cetățenilor săi pot fi accesate și conținutul său poate fi manipulat de Partidul Comunist Chinez sau de orice altă entitate aflată sub influența Beijingului.

Presiunea asupra companiei a crescut după ce luna trecută a recunoscut că unii dintre angajații săi au accesat în mod necorespunzător datele utilizatorilor TikTok a doi jurnaliști pentru a încerca să identifice sursa scurgerilor de informații către mass-media.

"Odată cu publicul mai tânăr vine și o responsabilitate mai mare. Nu este acceptabil ca, în spatele unor funcții aparent distractive și inofensive, utilizatorilor să le ia câteva secunde pentru a accesa conținut dăunător și, uneori, chiar periculos pentru viață", a declarat Breton.

"DSA include sancțiuni disuasive, inclusiv o interdicție în UE în cazul unor încălcări grave repetate care amenință viața sau siguranța persoanelor", a mai spus el.

DSA impune platformelor online să facă mai mult pentru a supraveghea internetul în vederea depistării conținutului ilegal și să se confrunte cu amenzi de până la 6% din cifra de afaceri anuală globală în cazul încălcărilor.

Chew, de la TikTok, a vizitat Bruxelles săptămâna trecută pentru a se întâlni cu autoritățile de reglementare, inclusiv cu șefa antitrust a UE, Margrethe Vestager, în încercarea de a asigura blocul comunitar că va respecta normele tehnologice din ce în ce mai stricte și angajamentele sale privind confidențialitatea și siguranța copiilor.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri