Apelul neobişnuit: Autorităţi locale din Elveţia le recomandă contribuabililor să amâne cât mai mult posibil plata impozitelor

Apelul neobişnuit: Autorităţi locale din Elveţia le recomandă contribuabililor să amâne cât mai mult posibil plata impozitelor

Autorităţi locale din Elveţia recomandă contribuabililor să amâne cât mai mult posibil plata impozitelor, pentru a reduce costurile generate de dobânzile negative acordate la depozite de băncile din ţară, relatează Financial Times.

Apelul neobişnuit: Autorităţi locale din Elveţia recomandă contribuabililor să amâne cât mai mult posibil plata impozitelor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Zug, un canton mic dar populat din apropiarea oraşului Zurich, a anunţat că nu va mai acorda discount-uri pentru plata anticipată a impozitelor. Motivul este reprezentat de costurile de păstrare în conturi a banilor.

Autorităţile cantonului consideră că prin această decizie pot economisi 2,5 de milioane de franci elveţieni pe an.

Apelul neobişnuit făcut de cantonul Zug, care ar putea fi urmat şi de alte autorităţi locale, este una dintre consecinţele nedorite ale măsurilor extraordinare adoptate de Banca Naţională a Elveţiei (BNE) pentru deprecierea francului supraevaluat, care afectează industriile exportatoare ale ţării.

În urmă cu un an, BNE a renunţat la plafonul care limita aprecierea francului faţă de euro, pe fondul eforturilor Băncii Centrale Europene de a devaloriza moneda unică.

Pentru a reduce atractivitatea activelor elveţiene, BNE a dus dobânzile în teritoriu negativ, iar băncile comerciale transferă tot mai mult costurile către cei mai mari clienţi.

Dobânzile negative înseamnă că deponenţii trebuie să plătească pentru a păstra banii în bănci.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO George Simion, îngropat definitiv de Diana Șoșoacă! / „Simion este format de serviciile secrete și nici prea straight nu este”

2 O informație care dă fiori, dar spune multe și despre ce se știe în „marile cancelarii”

3 Uite o poveste mai mult decât interesantă

4 „Efect farmacologic mic sau inexistent” / O informație care dă de gândit

5 VIDEO „Când am fost prima dată la McDonald’s mâncam un hamburger, beam un suc, luam un pai, o plăcintă și plecam cu 20 de cenți rest”