Apel disperat al unui tânăr stabilit în Marea Britanie, pentru a-și găsi familia biologică, din România

Apel disperat al unui tânăr stabilit în Marea Britanie, pentru a-și găsi familia biologică, din România

Gabriel Maricel, născut în 1991 la Mărășești, din județul Vrancea, își caută disperat familia biologică. Adoptat în copilărie, t ânărul visează să-și cunoască rădăcinile și să afle mai multe despre trecutul său.

Gabriel Maricel, născut în 1991 la Mărășești, își caută familia biologică din România. FOTO Facebook

Gabriel Maricel, născut în 1991 la Mărășești, își caută familia biologică din România. FOTO Facebook

Nu judec decizia părinților mei, dar vreau să știu dacă mai am frați și surori”, scrie Gabriel într-un mesaj emoționant pe rețelele de socializare. Tânărul și-a petrecut o viață întreagă în Marea Britanie, dar dorința de a-și găsi familia nu l-a părăsit niciodată.

Românul a făcut un apel pe Facebook, sperând să-și găsească familia din România cu ajutorul paginii „The never forgotten Romanian children - Copiii niciodată uitați ai României”.

Salutări din Londra! Numele meu la naștere a fost MORAR MARICEL GABRIEL, născut la data de 28 ianuarie 1991 în MĂRĂȘEȘTI, județul VRANCEA. Numele părinților biologici a fost GAIA și NICOLAE MORAR și locuiau pe strada Garoafei în momentul nașterii mele. Nu judec decizia lor, dar vreau să știu dacă mai am frați și surori. Vă rog să distribuiți anunțul meu în speranța că îmi voi vedea visul împlinit și orice informație aveți vă rog să lăsați un mesaj privat acestei pagini. Vă mulțumesc tuturor anticipat”.

Adopțiile în anii 90, un subiect controversat

În situația lui Gabriel sunt mulți tineri din „ România anilor '90 ” - o perioadă marcată de tranziție și de sărăcie extremă, care a dus la o creștere explozivă a numărului de adopții internaționale. Mulți copii români au fost astfel crescuți în familii din străinătate, adesea fără să știe nimic despre originile lor.

Deși adopțiile au oferit acestor copii o șansă la o viață mai bună, ele au ridicat și numeroase întrebări etice și juridice. Au existat cazuri de copii adoptați ilegal sau de familii adoptive care nu au oferit copiilor o îngrijire adecvată.

Astăzi, adopțiile internaționale din România sunt mult mai reglementate, iar numărul lor a scăzut semnificativ. Cu toate acestea, mii de români adoptați în străinătate își caută în continuare originile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Povestea celei mai scumpe mașini românești dinainte de Revoluție. „Dacă se fabrica în serie spărgeam Toyota”

2 „Lumea se află în pragul unui al Treilea Război Mondial”

3 Iubitul uneia dintre doctorițele arestate de la Spitalul Pantelimon ar fi încercat să se sinucidă într-o toaletă publică din Brașov

4 Ucraina a lovit cea mai importantă arteră de aprovizionare a trupelor ruse din Kursk

5 Rusia schimbă tonul! / Patrușev acuză direct NATO de implicare în operațiunea ucraineană asupra Kursk