Apel către aliați al ministrului Apărării de la Kiev. Ucraina este cea mai minată țară de pe Pământ

Apel către aliați al ministrului Apărării de la Kiev. Ucraina este cea mai minată țară de pe Pământ

Ucraina este în prezent cea mai minată țară de pe Pământ, iar armata sa suferă de un deficit mare de oameni și echipamente capabile să curețe liniile frontului, a declarat ministrul Apărării al țării, în timp ce soldații deplâng pierderile grele în rândul camarazilor.

Mine terestre în Ucraina. FOTO: Profimedia

Mine terestre în Ucraina. FOTO: Profimedia

Într-un apel urgent către aliați, Oleksii Reznikov a declarat pentru The Guardian că soldații săi dezgroapă câte cinci mine la fiecare metru pătrat, amplasate de trupele rusești pentru a încerca să zădărnicească contraofensiva Ucrainei.

Câmpurile vaste de mine pot fi traversate, dar că este extrem de important ca aliații „să extindă și să accelereze” instruirea oferită deja de unele națiuni, inclusiv Marea Britanie.

Numărul de specialiști din cadrul forțelor armate ucrainene nu este nici pe departe suficient pentru a trece prin complexele apărări rusești de pe vastul front de 1.000 km, unitățile de deminare fiind ținta unor tiruri intense.

Oficialii Ministerului Apărării de la Kiev au sugerat că există o oportunitate pentru țări precum Japonia, care nu doresc să ofere un ajutor vital, să ofere sprijin sub formă de echipamente de deminare și instruire.

„Astăzi, Ucraina este cea mai minată țară din lume. Sute de kilometri de câmpuri minate, milioane de dispozitive explozive, în unele părți ale liniei frontului până la cinci mine pe metru pătrat.

Câmpurile minate rusești sunt un obstacol serios pentru trupele noastre, dar nu insurmontabile. Avem geniști calificați și echipamente moderne, dar acestea sunt extrem de insuficiente pentru frontul care se întinde pe sute de kilometri în estul și sudul Ucrainei”, a declarat Reznikov.

Unele dintre minele care împânzesc țara au fost amplasate de forțele ucrainene pentru a-și proteja propriile linii de apărare, dar marea majoritate sunt rusești.

Volodimir Zelenski s-a plâns de faptul că a trebuit să aștepte livrarea de armament din partea Occidentului și să întârzie începerea contraofensivei din acest an a permis Rusiei să amplaseze milioane de mine în fața pozițiilor lor.

Ucraina are cinci batalioane de geniu, împărțite în 200 de brigăzi, care, în luna mai, înainte de începerea contraofensivei din acest an, aveau fiecare câte 30 de oameni. Potrivit mărturiilor de pe front, numărul de deminatori activi este acum semnificativ mai mic. Se spune că uciderea geniștilor și a ofițerilor este cea mai apreciată de forțele rusești.

O brigadă activă în jurul Staromaiorske, un sat recent eliberat în regiunea Donețk, a declarat că avea 30 de oameni pe hârtie, dar că în realitate avea 13, dintre care doar cinci erau activi ca urmare a rănilor. Doi membri ai unității și-au pierdut membrele în ultimele două săptămâni.

Serhiy Ryzhenko, medicul-șef al spitalului Mechnikov din Dnipro, unde sunt tratați mulți dintre cei mai grav răniți, a declarat că primește între 50 și 100 de soldați pe zi, minele fiind pe locul doi după artilerie ca și cauză a rănilor lor.

În cadrul unei reuniuni din iulie, la Ramstein, în Germania, a alianței de 54 de țări care sprijină Ucraina, Lituania, Finlanda, Islanda, Norvegia, Suedia și Danemarca au fost de acord să antreneze și să echipeze unitățile ucrainene de deminare. Alte țări au fost invitate să se alăture.

Reznikov a declarat că inițiativa a deblocat donații, dar că este nevoie disperată de mai multe din partea unei game mai largi de parteneri.

„În acest stadiu al campaniei noastre de de-ocupare avem nevoie în mod critic de mai multe echipamente de deminare, de la traule de dragare a minelor la torpile Bangalore", a spus el. Echipamentul de deminare a fost deblocat de mult timp și suntem recunoscători partenerilor noștri internaționali pentru sprijinul deja oferit. Un pas important în această direcție a fost crearea, în cadrul ultimei reuniuni de la Ramstein, a coaliției de deminare la inițiativa ministrului lituanian al apărării. Este, de asemenea, vital să extindem și să accelerăm formarea savanților. Aceasta ar trebui să fie rapidă și sistematică. Este nevoie de savanți aici și acum. Munca lor salvează vieți și asigură avansarea trupelor noastre. Coaliția de deminare este construită pe principiul «instruiește și echipează». Implementarea sa eficientă va aduce victoria Ucrainei mai aproape”.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…