Apar primele amănunte / Cine este poetul de stânga care l-ar fi împușcat pe premierul Slovaciei

Apar primele amănunte / Cine este poetul de stânga care l-ar fi împușcat pe premierul Slovaciei

Atacatorul care l-a împușcat, miercuri, 15 mai, pe premierul pro-rus al Slovaciei, Robert Fico, ar fi scriitorul și poetul Juraj Cintula, în vârstă de 71 de ani, scrie Novaia Gazeta Europe. Potrivit sursei, acesta deține arma din care a tras în mod legal, scrie ziare.com.

Poetul este un susținător al partidului de opoziție Slovacia Progresistă, precizează Meduza. Canalul local de televiziune Markiza a relatat că atacatorul, Juraj Cintula, a fost angajat al unei companii private de securitate și autorul unei colecții de poezii.

În 2016, Cintula a supraviețuit unei tentative de asasinat, când a fost atacat într-un centru comercial din orașul Levice de un tânăr beat. Fiul lui Cintula a declarat că tatăl său avea permis de port-armă și a negat informațiile apărute potrivit cărora acesta ar fi fost pacient al unui spital de psihiatrie. Cintula se află acum în arest, iar cazul său este gestionat de Agenția Națională Penală din Slovacia.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a lui Fico, viața sa se află în pericol.

Martorii spun că premierul s-a dus la un bărbat să-i strângă mâna și în acel moment a fost împușcat. Așa a văzut situația unul dintre locuitorii din Handlova, care stătea în fața căminului cultural la momentul incidentului.

„Robo, vino aici!”, ar fi strigat atacatorul, iar la scurt timp după aceea a tras în prim-ministrul Robert Fico, care a ieșit în mulțime după ședința guvernului de la Handlova.

Conform unui alt martor, chestionat de publicația slovacă Pravda, Juraj Cintula mai întâi s-a plimbat prin zonă, apoi s-a ridicat și a așteptat. Apoi s-au tras patru focuri rapide în Fico.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

4 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii