Apar amănuntele trădării lui Orban/Ce pact secret ar fi făcut cu Putin la Moscova

Apar amănuntele trădării lui Orban/Ce pact secret ar fi făcut cu Putin la Moscova

Premierul Viktor Orban a deschis ușa Schengen pentru rușii și bielorușii care vor să meargă să lucreze în Ungaria, simplificând condițiile de intrare pentru aceștia. Decizia a fost luată în urma vizitei pe care șeful Guvernului de la Budapesta a făcut-o la începutul lunii la Moscova, relatează Deutsche Welle , conform de The Moscow Times și RFE/RL’s Russian Service.

Ungaria a adăugat rușii și bielorușii la așa-numitul program „Cardul Național”, care permite străinilor și familiilor acestora să lucreze în Ungaria timp de doi ani, cu posibilitatea de a-și prelungi șederea după trei ani.

DW scrie că acest lucru a fost făcut „fără prea mult zgomot” după vizita premierului ungar Viktor Orban la Moscova.

Anterior, acest program era disponibil doar pentru cetățenii din Ucraina și Serbia, dar începând cu 9 iulie a fost extins la cetățenii din Rusia, Belarus, Bosnia și Herțegovina, Moldova, Macedonia de Nord și Muntenegru, potrivit publicației independente ruse Meduza .

Deținătorii „cardului național” din Ungaria pot călători în țările UE fără controale suplimentare de securitate, a declarat eurodeputatul german Serghei Lagodinsky într-un interviu acordat publicației germane RND.

Spionii Kremlinului, în UE?

El a vorbit despre „marea îngrijorare” că spionii Kremlinului ar putea intra în Uniune Europeană aparent pentru a lucra în Ungaria. În același timp, ar fi greșit să „stigmatizăm fără discernământ toți cetățenii ruși”, a adăugat europarlamentarul din Grupul Verzilor.

Publicaţia germană RND a relatat la începutul acestui an că Budapesta se așteaptă ca aproximativ 65.000 de migranți și familiile acestora să intre în țară.

Ca răspuns la invazia la scară largă a Rusiei în Ucraina, mai multe țări ale blocului comunitar au închis complet intrarea rușilor.

Orban a numit vizitele sale la Kiev și Moscova o „misiune de pace”. După întâlnirea cu acesta, Vladimir Putin a declarat că Rusia și Ungaria au semnat noi acorduri de cooperare în domeniul energiei nucleare, agriculturii și industriei chimice.

Parlamentul European a condamnat dur vizita premierului ungar la Moscova, numind-o o încălcare a principiilor politicii externe a UE.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ea este femeia misterioasă din afacerea pagerelor care au explodat în Liban