Anunțul Parchetului General, după desecretizarea documentelor privind campania lui Călin Georgescu

Anunțul Parchetului General, după desecretizarea documentelor privind campania lui Călin Georgescu

Parchetul General susține că nu a primit nicio sesizare sau documente privind campania electorală a lui Calin Georgescu, singurul act transmis fiind decizia CSAT din 28 noiembrie.

CSAT. FOTO Administratia Prezidentiala

CSAT. FOTO Administratia Prezidentiala

„Pentru o corectă informare a cetățenilor și având în vedere solicitările formulate de reprezentanți ai mass-media referitoare la declarații publice și comunicate de presă potrivit cărora au fost transmise către instituția noastră sesizări având ca obiect verificarea unor aspecte de natură a influența corectitudinea procesului electoral, facem următoarele precizări: Consilul Suprem de Apărare a Țării a transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție doar Hotărârea adoptată de membrii CSAT în ședința din data de 28 noiembrie 2024, fără documentele care au fost desecretizate în cursul zilei de astăzi. În acest sens, menționăm că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție nu a primit, până la această dată, nicio sesizare sau informare din partea autorităților publice cu atribuții în desfășurarea procesului electoral, a organelor de politie sau a altor instituții.”, arată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, într-un comunicat.

„AEP nu a depus o astfel de sesizare, ci doar a redirecționat către instituția noastră”

Parchetul General subliniază că la acest moment analizează „elementele de natură să determine declanșarea unei investigații penale”.

„Precizăm că în noul context, al desecretizării documentelor care au fost prezentate în cadrul ședinței CSAT, PÎCCJ analizează în acest moment elementele de natură să determine declanșarea unei investigații penale, infracțiunile față de care se vor face cercetări și structura de parchet competentă. De asemenea, cu privire la declarațiile publice potrivit cărora Autoritatea Electorală Permanentă a transmis o sesizare PÎCCJ prin care a semnalat aspecte referitoare la modul de desfășurare a procesului electoral, precizăm că AEP nu a depus o astfel de sesizare, ci doar a redirecționat către instituția noastră”, se mai arată în comunicat.

Sute de dolari pentru candidatul independent și sute de conturi adormite și reactivate|

Amintim că CSAT a declasificat , miercuri, documente de la instituțiile de apărare și securitate vizând campania de pe TikTok a lui Călin Georgescu.

Rețeaua de 25.000 de conturi prin care era promovat Călin Georgescu a devenit foarte activă cu două săptămâni înainte de alegeri, potrivit SRI. Peste 700 de conturi au fost create din 2016 şi au avut o activitatea redusă până pe 11 noiembrie 2024. Ofițerii SRI au constatat cǎ modul de operare era menit sǎ îngreuneze identificarea conturilor ce aparțineau rețelei.

În document se menționează că activitatea conturilor de TikTok a fost organizată pe Telegram, unele grupuri fiind înființate încă din 2022.

Ciolacu, după declasificarea documentelor CSAT: O voi sprijini pe Elena Lasconi

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, la scurt timp după declasificarea CSAT privind campania lui Călin Georgescu, că o va susține pe Elena Lasconi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

„În fața acestei realități, o voi sprijini pe doamna Elena Lasconi în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale. Am demarat deja construcția unei majorități parlamentare și guvernamentale pro-europene, care să o susțină pe doamna Elena Lasconi la votul de pe 8 decembrie”, a precizat Ciolacu, pe Facebook.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O știre din Japonia care dă fiori...

2 „Țeapă mai mare nu am luat. Banii din munca mea se duc cu fiecare zi care trece”

3 DOCUMENTE Florian Bichir / Mama lui Călin Georgescu a fost membră a Mişcării Legionare şi a făcut parte din „Cuibul Nicolae”, în timp ce era funcţiona…

4 CIA chiar a făcut asta, dar acum nu mai este secret

5 VIDEO „Predați-vă sau vă omorâm”